ÇALIŞKAN: HATAY, DEĞERLENDİRİLEMEYEN BİR HAZİNE

Saadet Partisi Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayı Doç. Dr. Necmettin Çalışkan’ın seçim çalışmaları kapsamındaki durağı Altınözü ilçesi oldu.

SİYASET 27.03.2024, 04:35 30.03.2024, 18:30
7
ÇALIŞKAN: HATAY, DEĞERLENDİRİLEMEYEN BİR HAZİNE

Saadet Partisi Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayı Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, seçim gezileri kapsamında Altınözü ilçesinde vatandaşlarla buluştu. Altınözü Belediye başkan adayı Mahmut Şan ile birlikte esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Çalışkan, ilçenin sorunlarını ve vatandaşların beklentilerini dinledi. Kentin sıkıntılarına değinen Çalışkan, tarımsal ürünlerde Hatay’ın sadece üretici konumunda olduğunu, ancak başkalarının kazanç elde ettiğini ifade etti.
Altınözü Belediye başkan adayı Mahmut Şan ile birlikte esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Çalışkan, ilçenin sorunlarını ve vatandaşların beklentilerini dinledi.  Çalışkan, yaptığı değerlendirmede, tarımsal ürünlerinden turizm potansiyeline, eşsiz bitki örtüsünden uzun sahil şeridine kadar birçok alanda Hatay’ın büyük bir zenginliğe sahip olduğunu vurguladı. Çalışkan, bu duruma rağmen mevcut potansiyelin yeterince değerlendirilemediğine değindi.
Hatay’ın tarımsal ürünler açısından adeta bir cennet olduğunu belirten Çalışkan, “Hassa’nın üzümü, Kırıkhan’ın kavunu, Reyhanlı’nın pamuğu, Altınözü’nün narı ve zeytini, Yayladağı’nın çileği, Samandağ’ın sebzesi ve biberi, Dörtyol’un portakalı, Erzin’in limonu... Ancak bu ürünler hak ettiği değeri görmüyor. Narenciye, boya, gıda, meşrubat gibi pek çok sanayide kullanılmasına rağmen Hatay sadece üretip gönderiyor. Paketlemeden depolamaya, işleme tesislerinden pazarlamaya kadar birçok alanda eksiklikler mevcut” dedi.

 “Hatay’ın zeytini Türkiye’nin en kaliteli zeytin olmasına rağmen başka illerde zeytin fabrikaları olduğu için zeytini yarı mamul halde işlemeden toplayıp gönderiyoruz. Esas katma değer üreten, para kazandıran bölümünden maalesef Hataylı üreticiler yararlanamıyor” diyen Çalışkan, köylerde basit zeytinyağı sıkma değirmenlerinin bulunmasına rağmen Marmarabirlik gibi fabrikaların olmadığına değinerek, bu durumun köylülerin ürünlerinin kalitesine rağmen hak ettiği değeri görmemesine yol açtığını belirtti. Çalışkan, Hatay’ın sahip olduğu turizm potansiyeline de dikkat çekerek, “Hatay, aynı anda dört mevsimi yaşayabileceğiniz; tarih, kültür, inanç, yayla, deniz ve orman turizmini bir arada sunan ender yerlerden birisidir. Buna rağmen turizm pastasından hak ettiği payı alamıyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı