Son Dakika

İHH: “Ramazan’da Türkiye’yi dayanışmaya çağırıyoruz”

İHH Genel Başkanı Yıldırım, Covid-19'un etkilerinin sürdüğünü, insanların iş konusunda problem yaşayarak evlerine ekmek götürmede sıkıntı çektiğini kaydederek, Ramazan’da Türkiye’yi dayanışmaya çağırdı

GÜNDEM 11.04.2021, 04:35
3
İHH: “Ramazan’da Türkiye’yi dayanışmaya çağırıyoruz”
Çeyrek asrı aşkın bir süredir her Ramazan ayında iftar sofraları kuran, kumanya ve gıda dağıtımları yapan, bağışçıların zekât, sadaka, fitre ve bağışlarını; savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki mağdur-mazlum ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden ulaştıran İHH İnsani Yardım Vakfı, bu yıl yine yetimlerin ve ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmek için milyonlarca kişinin ihtiyacını gidermek için çalışmalara başladı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’de ve dünyada yetimler ile ailelerine destek olunacak, yetimlere bayramlık giysiler hediye edilecek, kumanyalar dağıtılacak, iftariyelikler ulaştırılacak, ihtiyaç tespit edilen durumlarda yetimler için nakdi yardımlarda bulunulacak. İyilik hem ülkemize hem de dünyanın ihtiyaç duyan coğrafyalarına yayılacak.

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, koronavirüsün etkilerinin geçen yıldan bu yıla devam ettiğini, Türkiye’yi de etkilediğini, insanların iş konusunda problem yaşadığını, evine ekmek götüren birçok kişinin sıkıntı çektiğini belirterek, “Dünya çok zor bir dönemden geçiyor. Vatandaşlarımıza çağrı yapıyor, bütün Türkiye’yi bu Ramazan ayında dayanışmaya çağırıyoruz. Herkes öncelikle kendi akrabasından, çevresinden başlayarak ihtiyaç sahibi insanları tespit etmeli ve onlara yardım ulaştırılmasına vesile olmalıdır” çağrısında bulundu. Yıldırım, İHH olarak üzerimize düşen görevi yapacaklarını aktararak, öncelikle yetim ailelerimize, işsiz kalan ailelerimize Ramazan kumanya paketlerimizi ulaştırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Ramazan yardımlarının büyük bölümünü Türkiye’ye yapacağız. 81 ilde çalışmalarımız devam edecek. Bunun yanında yurtdışında da ihtiyaç olan coğrafyalarda yardımlarımızı devam ettireceğiz. Özellikle kriz yaşanan coğrafyalarda ihtiyaçlar daha çok durumda” diyen Bülent Yıldırım, yıllardır İHH olarak bağışçıların desteğiyle dünyanın her yerine ulaştıklarını, 123 ülkeden insanların dertlerine çare olmaya gayret ettiklerini belirtti. Bugün Türkiye’nin de pandemi dolayısıyla etkilendiği bazı insanlarımızın çok zor durumda olduğuna dikkati çeken Yıldırım, şunları kaydetti: Devletimizle ve milletimizle beraber bu sıkıntının aşılacağını belirten Yıldırım, “Başta hayırseverler olmak herkesi bu süreçte hassasiyet göstermeye ve ihtiyaç sahiplerine destek olmaya davet ediyoruz. Bizim bu anlamda Ramazan için ihtiyaç sahiplerine ulaşmada ve onlara yardımcı olmada umudumuz var. Yardımlaşma duygusu özellikle Ramazan ayında daha fazla yoğunlaşıyor. İnsanlarımız ihtiyaç sahiplerini asla yalnız bırakmayacaktır bu ayda” dedi.

İHH, yılların verdiği tecrübe ve güvenle Ramazan 2020 çalışmalarını “Hep Birlikte Ramazan” sloganıyla tamamladı. Türkiye ve dünya genelinde 246 bin 857 kumanya paketi dağıtıldı. İHH, Ramazan boyunca hayırseverlerin destekleriyle 2 milyondan fazla kişiye hayırseverlerin yardımlarını ulaştırdı. 100 binden fazla yetime bayramlık hediye etti.

İHH, yılların verdiği tecrübe ve güvenle Ramazan 2021 çalışmalarını ağırlıklı Türkiye’de olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinde kriz coğrafyalarında yürütecek. Türkiye içerisinde 100 bin kumanya kolisi dağıtımı planlanıyor. Türkiye ve dünyada onbinlerce yetime bayramlık hediye edilecek. Bu süreçte ayrıca yapımı tamamlanan kalıcı eserlerin açılışları yapılacak. Daha önceki yıllarda görevli, gönüllü ve bağışçıdan oluşan ekipleriyle birlikte 5 kıtaya uzun yolculuklar yapan İHH ekipleri,  bu yıl koronavirüs nedeniyle ağırlıklı olmak üzere yurt dışı temsilcilikleri ve partner kurumlar üzerinden yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. İHH ekipleri, yardıma muhtaç insanların, mültecilerin, yetim ailelerinin kapılarını çalacak, Ramazan bereketini kriz coğrafyalarına taşıyacak.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı