Son Dakika

“İktidar, ülkeyi OHAL ile yönetiyor!”

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, bazı KHK’ların süresinin uzatılmasını eleştirerek, “Bu durum iktidarın ülkeyi artık OHAL ile yönetme gayretinde olduğunu gösteriyor” dedi.

GÜNDEM 14.07.2021, 04:35
7
“İktidar, ülkeyi OHAL ile yönetiyor!”
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, parti genel merkezinde gerçekleştirdiği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

TBMM’ye sevk edilen ve bazı KHK’ların süresinin üç yıl daha uzatılmasını öngören torba yasayı eleştiren Kaya, “Bu durum iktidarın ülkeyi artık OHAL ile yönetme gayretinde olduğunu gösteriyor. Öte yandan bu torba yasa ile de Meclis’in iradesi de devre dışı bırakılmıştır. Çünkü birçok Meclis alt komisyonunu ilgilendiren yasa tek bir torbada bir araya getirilmiş ve böylece Meclis’in işleyişi engellenmiştir” dedi.

Dış politikada öne çıkan Türkiye’nin Afganistan’a asker gönderme tartışmaları hakkında da konuşan Kaya, “Türkiye’nin Afganistan’da üstleneceği tek görev, ülkedeki unsurlar ile karşı karşıya gelmek değil barış ve huzurun tesisini sağlamaktır” diye konuştu.

Son günlerde yaşanan düzensiz göçlere de değinen Kaya, “Kontrol altına alınamayan göçler, kriminal ve örgütlü suçların ülkemize taşınmasına neden olacaktır. Türkiye artık Avrupa’nın kendisine bahşettiği birkaç kuruş karşılığında göçmenleri burada tutan bir ülke olmak konumundan kendini kurtarmalıdır. Göçleri kontrol altında tutmalıdır” ifadelerini kullandı.

Basın toplantısının sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’a yönelik yaptığı ziyaret ile ilgili de konuşan Kaya, şunları kaydetti: “Gerek Diyarbakır gerekse de diğer 80 ilimiz sizden oy kaygısı ile kendilerini hatırlamanızı beklemiyor. Sorunlarına sahici ve acil dokunuşlar bekliyor.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı