“İlim, rütbelerin en büyüğüdür”

İKEV bünyesinde bugüne kadar birçok ilim talebesinin yetişmesine vesile olan İslami İlimler Araştırmaları Merkezi’nin (İSİLAM) 2022 mezunlarının icazet töreninde dün 11 öğrenci icazet belgesini aldı.

GÜNDEM 20.06.2022, 07:30
44
“İlim, rütbelerin en büyüğüdür”
İlim Kültür ve Eğitim Vakfı (İKEV) bünyesinde hizmet veren ve bugüne kadar birçok ilim talebesinin yetişmesine vesile olan İslami İlimler Araştırmaları Merkezi’nin (İSİLAM) 2022 mezunlarının icazet töreni dün gerçekleştirildi. Üsküdar İSİLAM Yurdu’nda düzenlenen icazet programına Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Bayat, İKEV Başkanı ve Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Dr. Abdullah Sevim, Uluslararası Müslüman Âlimler Derneği (UMAD) Türkiye Temsilcisi Abdulvahap Ekinci, Anadolu Gençlik Derneği (AGD)  İstanbul Şube Başkanı Mehmet Yaroğlu, Millî Gazete yazarı ilahiyatçı Mustafa Kasadar, İSİLAM Koordinatörü Hidayet Ayan’ın yanı sıra birçok ilahiyatçı, akademisyen ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı. İcazet töreninde diplomalarını alan 11 öğrenci için düzenlenen program, yapılan dua ve yemek ikramıyla son buldu.

İcazet programında konuşan İKEV Başkanı ve Saadet Partisi GİK Üyesi Dr. Abdullah Sevim, “Rabbim Müslümanlığımızın ve imanımızın kıymetini bilmeyi cümlemize nasip eylesin. Prof. Dr. Osman Öztürk Hocamız bir risalesinde Müslüman’ın değişmez mesleğinden bahsediyor. Müslüman’ın değişmez mesleği kulluktur. Cenab-ı Allah Kur’an-ı Kerim’de, ‘Ben insanları ve cinleri ancak bana kulluk etsinler diye yarattım’ diye buyuruyor. Biz önce kul olup sonra cumhurbaşkanı olacağız, biz önce kul olup sonra mühendis olacağız, biz önce kul olup sonra âlim olacağız. Bizim değişmez mesleğimiz olan kulluk, Yüce Allah’a mutlak suretle itaat etmektir” ifadelerini kullandı.

Uluslararası Müslüman Âlimler Derneği (UMAD) Türkiye Temsilcisi Abdulvahap Ekinci ise, “Ben biliyorum düşüncesine kapılan insanlar bilmediklerinden mahrum kalırlar. Bildiklerimiz, bilmediklerimizle kıyaslandığına okyanusa daldırılmış bir iğnenin ucundaki su bile değildir. İlim öğrenen kardeşlerime bir tavsiye vermek istiyorum. Bugün icazet töreninde belgenizi aldınız, bundan sonra da kendinize ilim yolunda güvenin. Siz yaşayan bir İmamı Azam olabilirsiniz. O yüzden ilimin peşini bırakmayın. Ancak gurura kapılmayın. Gurur ve kendine güven arasında fark vardır. O yüzden kendinizi ilme adayın ancak hiçbir zaman gururlanmayın. Gurur sizi helak eder” şeklinde konuştu.

Yorumlar (1)
İsilam Ailesi mensubu 2 yıl önce
MAŞALLAH SÜBHANALLAH
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı