Son Dakika

İntiharların sebebi nedir?

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, son günlerde artan intihar vakalarını Meclis gündemine taşıdı.

GÜNDEM 04.05.2021, 04:35
13
İntiharların sebebi nedir?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Karaduman, bakanlığın artan intihar vakalarının önlenmesine ilişkin bir çalışması olup olmadığını sordu.
Saadet Partisi Konya Milletvekilli ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, Kovid-19 pandemi tedbirleri kapsamında açıklanan tam kapanma kararının ardından artan intihar vakalarını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Karaduman, intihar olaylarının endişe verici noktaya ulaştığını söyledi.

İntihar olaylarında belirgin bir artışın olduğunu söyleyen Karaduman, “Pandemi sürecinde özellikle geçim sıkıntısı, artan işsizlik, hayat pahalılığı, gelecekten umudun kesilmesi gibi sebepler intihara yol açmaktadır. İzmir’de geçtiğimiz Mart ayında intihar eden kahvehane esnafı Nuri Çengeloğlu ve Mersin Mut’ta kokoreççilik yapan Murat Gümüş’ün geçtiğimiz gün yaşamına son vermesinin ardından İzmir’in Buca ilçesinde 10 yıllık kahvehane esnafı, 50 yaşındaki Erdal Şenözpak, 1 Mayıs Cumartesi öğlen saatlerinde kapalı olan kahvehanesinde intihar etti. Salgın sürecinde işyeri kapalı olan bu insanların kira ve bankaya olan borçlarını ödeyemediği için bunalıma girdiği biliniyor. Bunlar basına yansıyan örnekler, basına yansımayanlarla birlikte bu hadiselerin endişe verici boyutlarda olduğu tahmin edilebilir” ifadelerini kullandı. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık’a 5 soru yönelten Karaduman, “2021 yılının ilk dört ayında toplam kaç intihar girişimi olmuştur? İntihar edenlerin arasında işsizlik, geçim sıkıntısı, borçlar nedeniyle yaşamına son verenlerin sayısı ve yıllara göre dağılımı nedir? Bakanlığınızın giderek artan intiharlara ve özellikle kadın intiharlarına yönelik bir araştırması ve çözüme yönelik bir politikası var mıdır? Özellikle kırsal kesimde işsizlik sorunu ve buna bağlı intiharları azaltmak için istihdamı artırmaya yönelik herhangi bir planlamanız var mıdır? Vatandaşı intihara sürükleyen en önemli etken olan geçim sıkıntısını gidermek için hangi çalışmaları yapmaktasınız?” diye sordu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı