İstanbul’da Saadet günleri

Peş peşe iki önemli çalışmaya imza atan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı, önce seçimlere yönelik sonra da Saadet Partisi İstanbul ilçe teşkilatlarına yönelik bir program gerçekleştirdi.

GÜNDEM 17.01.2023, 04:35
2
İstanbul’da Saadet günleri
Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı, seçim çalışmalarına hız verdi. Geçtiğimiz hafta sonu peş peşe iki önemli çalışmaya imza atan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı, önce seçmenlere yönelik sonra da Saadet Partisi İstanbul İlçe teşkilatlarına yönelik bir program gerçekleştirdi. “Her Ev Saadet” Projesi kapsamında İstanbul’un 39 İlçesinde mahalle mahalle, hane hane dolaşan teşkilat mensupları Saadet Partisi’nin ve Millî Görüş’ün projelerini anlattı. Geçtiğimiz gün de Saadet Partisi İstanbul ilçe teşkilatlarının istişare kurulları için düzenlenen “İstişare Heyetleri Buluşması” ile Saadet Partililerin seçim çalışmalarına yönelik motivasyon tazeledi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun telekonferans yöntemiyle bağlandığı buluşma programına Saadet Partisi Genel Başkan yardımcıları Mustafa Kaya ve Bülent Kaya, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, Millî Gazete Genel Müdür ve İmtiyaz Sahibi Ömer Yüksel Özek ve Saadet Partisi GİK üyelerinin yanı sıra teşkilat mensupları katıldı.

Telekonferans yöntemiyle buluşma programına bağlanarak katılımcılara hitap eden Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Hem içinde bulunduğumuz ülke hem de dünya her geçen gün daha büyük problemlerle karşı karşıya kalıyor. Dünyanın nereye gideceği belli değil. Avrupa Birliği (AB), 20 yıl önce bir ideal olarak yapılanıyordu ve Türkiye de AK Parti vasıtasıyla AB’ye dâhil olmak istiyordu. Bugün AB darmadağın oldu, birbirlerinden koptular ve hatta birbirlerine hasım hale geldiler. Rusya, AB’nin bir parçası haline gelecekti. Rusya’dan ayrılan ülkeler AB üyesi hatta NATO üyesi oldu. Ancak bu birlikteler bazen iyinin bir işareti olmuyor. Tam tersine dünya bir çatışmaya çekiliyormuş izlenimi her geçen gün güçleniyor. Ukrayna büyük bir gösterge” ifadelerini kullandı.

Temel Karamollaoğlu, Türkiye’nin siyasi tarihine dikkat çekerek, “Millî Görüş olarak siyasi yasaklar ve hapishanelerden sonra siyasete tekrar atıldık. Belediyelerde destan yazdık. İttifaklarla Meclis’e girip Türkiye’nin en büyük partisi haline geldik. Nihayetinde hükümet de olduk. Hükümete geldiğimizde enflasyon zirvelerdeydi, faiz almış başını gitmişti, halk perişandı. Ne oldu? Erbakan Hoca’mız tarihte eşine benzerine rastlanmayacak zamlar verdi. Türkiye yüzde 100’ün üzerinde kalkındı. Enflasyon yüzde 130’lardan yüzde 70’lere indi. Bugün de biz iktidara gelsek aynısını yaparız. Bunların beceremediğini biz yaparız. Çünkü biz başaracağımıza inanıyoruz. Bizim temellerimiz sağlam” şeklinde konuştu.

Yaptığı konuşmada toplumsal sorunları hatırlatan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya ise, “Bugün imam hatip okullarında deizmin, ateizmin arttığı yönünde yorumlar yapılıyorsa bunun hesabını kime soracağız? Neden dindar bir nesil yetişmiyor, neden ahlaklı bir nesil yetişmiyor? AK Partilisinden CHP’lisine kadar hangi gencimize mikrofon uzatılsa gençlerimizin hepsi yurt dışına gitmek istiyor. Kendini bu topraklara ait hissetmeyen bir nesil peyda oldu. Bu durumu kime şikâyet edeceğiz. Bazen ‘AK Parti’yle ittifak yapamaz mıydınız?’ sorusu geliyor. Yapabilirdik, hatta bizim için en kolay olan da buydu. Genel başkanımızın bu konuda, ‘AK Parti bugüne kadar yaptığı tüm hatalardan vazgeçerse ittifak yapabiliriz’ açıklamasında bulunmuştu. Ancak bu konuda karşı taraftan yapılan açıklamalar ortada” diye konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya da, “Saadet Partisi olarak her kimle oturursak oturalım, her kimle bir yapmak istersek isteyelim hayra motor, şerre fren olduğumuz için davamıza güveniyoruz. Kiminle ittifak yaparsak yapalım, kiminle koalisyon kurarsak kuralım ortaklarımıza değil, davamıza güvenmeye devam edeceğiz Allah’ın izniyle. Çünkü biz varsak orada bereket vardır, biz varsak orada başarı vardır, çünkü biz varsak orada Allah’ın rızası ve bereketi vardır. Nasıl bir hasta doktora muayene olunca herkes hastanın iyileşeceği umuduna kapılıyorsa, Saadet Partisi de kime yanaşırsa yanaşsın herkes o hasta için insanların kalbi rahata kavuşuyor” diyerek, Saadet Partisi’nin siyasi rolüne değindi.

Buluşmada yaptığı konuşmada Millî Görüş’ün iletişim ve etkileşim hareketi olduğunu belirten Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, “Millî Görüş hareketinin temel değerlerinin korunması şartıyla görüşemeyeceği, konuşamayacağı kimse yoktur. Rahmetli Erbakan Hoca’mız da Millî Görüş’ü böyle kodlamıştı. Bizler de Millî Görüş’ü toplumun geniş kesimlerine yaymak, tanıtmak için gece gündüz çalışıyoruz. Millî Görüş’ün 54’üncü senesi içerisine girdik. 54 yıldır bu hareket Türkiye’ye ve dünyaya birçok örneklikler ortaya koydu. 54 yıldır varız, 54 yıldır büyüyoruz, insanımıza davamızı anlatıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı