Son Dakika

Kalbim acıdı

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’nun yayınladığı “Alevi” başlıklı videoya ilişkin, açıklama yapmak mecburiyeti sebebinden çok kalbim acıdı dedi.

SİYASET 26.04.2023, 04:35
2
Kalbim acıdı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yayınladığı “Alevi” başlıklı videoya ilişkin, “Kemal Bey’in böyle bir açıklama yapmak mecburiyetinde kendini hissetmesinden çok kalbim acıdı” dedi.
Katıldığı bir televizyon programında gazetecilerin sorularını cevaplayan Meral Akşener, kendisinin de Rumeli göçmeni bir ailenin çocuğu olduğunu belirterek, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yayınladığı “Alevi” başlıklı videoyu değerlendirdi. “Böyle bir açıklama yapmak durumunda kendini hissetmesinden çok kalbim acıdı” diye konuşan Akşener, şunları söyledi:
“Rumeli göçmeni bir ailenin çocuğuyum ben. Türkiye’den gitmişiz ama Türkiye’ye geri döndüğümüz zaman biz, birçok şeyleri yaşadık bu ülkede. Çok hızlı bir biçimde ‘Def olun gidin’ dendi. ‘Rum’sunuz’ dendi, ‘şusunuz’ dendi. Dolayısıyla onu izah etmek zorunda kalırsınız hep, kendinizi. Bu, berbat bir duygudur. Aynı zamanda sınıfsal da bir şeydir. Kemal Bey’in böyle bir açıklama yapmak mecburiyetinde kendini hissetmesinden çok kalbim acıdı. Sayın Kılıçdaroğlu’nun Aleviliği… Herhangi bir Sünni’nin, Alevi olduğu için oy vermeyeceği bir insan olamaz. Normal insanlar arasında asla böyle bir şey yoktur. Ama istismarı önlemek açısından büyük bir açıklıkla ve özgüvenle -ben özgüven kısmını çok beğendim- açıklamasını o gözle izledim. Kendisi açısından faydalı gördüm. İçimde de bir acı hissettim.”

Bayramda Kılıçdaroğlu’nun deprem bölgesi ziyareti sırasında mezarlıkta dua ederken yapılan sözlü saldırıya ilişkin de konuşan Akşener, “Adıyaman’da bir iki kişi çıkıp, bir tanesi mezarlıkta… Ama orada Kılıçdaroğlu’nun sakinliği, beyefendiliğini hep beraber gördük. O mezarlığa yakışacak bir tavırdı onunkisi. Orada yatanlara ve onları ziyarete gelmişlere duyulan derin bir saygıydı. Organize olduklarını düşünüyorum” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı