Son Dakika

Karamollaoğlu: Kanal İstanbul'a milyarlar; vatandaşa İBAN numarası!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Habertürk TV'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

SİYASET 31.07.2021, 10:05
13
Karamollaoğlu: Kanal İstanbul'a milyarlar; vatandaşa İBAN numarası!
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Habertürk TV'de Hülya Hökenek'in moderatörlüğünde Enine Boyuna programında, gündeme dair açıklamalarda bulundu. İktidarın orman yangınları için vatandaşlardan para istemesine tepki gösteren Karamollaoğlu, "Şu anda Türkiye'nin yeni yola ihtiyacı var mı? Yeni yollar için temeller atılıyor. İstanbul Kanalı'na milyarları tahsis etmekte tereddüt etmeyeceksiniz ama yangın için IBAN numarası vereceksiniz. Bu acziyetin ifadesidir." açıklamasında bulundu. 
İşte Karamollaoğlu'nun açıklamalarından satır başları:
1989'da belediye başkanı seçildim. Sivaş perişan. Elinizde araçlar tamirhanede bekliyor. Paramız yok dendi. Emin olun bir ay içinde yüzde 70-80'in tamamı hizmete girdi. Türkiye 6 milyonla, 6 milyarla hizmetten alıkonulacak bir ülke değil. Bu paralar bulunur. Ekonomi için üç şey önemli. Yolsuzluk ortadan kalkacak. Milyarlarca dolarlık israf var. Şimdi Kıbrıs'a külliye sözü verildi. Kime fayda sağlıyor bu? Bir de rüşvet. Bu üç unsur ortadan kalkacak. Türkiye bu üç kademede dönen para benim kanaatim 200 milyarın altında değil. Güne 700 milyon lira düşer.
Vatandaş devletten yardım istiyor, geçinemiyorum diyor. Şimdi deniyor ki, 'IBAN numarası verelim bize yardım edin'. Bizim milletimiz hakikaten cömerttir. Ama el insaf, devletin çıkıp da 'yardıma muhtacız, şu yangınları söndürelim' diyorsa o muktedir değildir. Muktedir olmayan hükümetin hizmet etmesi mümkün değil. Ellerindeki imkanları doğru yerde kullanmıyor. Şu anda Türkiye'nin yeni yola ihtiyacı var mı? Yeni yollar için temeller atılıyor. İstanbul Kanalı'na milyarları tahsis etmekte tereddüt etmeyeceksiniz ama yangın için IBAN numarası vereceksiniz. Bu acziyetin ifadesidir. Şu anda Türkiye bu yangın söndürme uçağını yapma kapasitesine sahip. Pilotsuz uçaklar imal ediyoruz. Bütün mesele niyete geliyor. Siz onu yaparken 'bunu yaparken ne kadar pay alırım' diye düşünürseniz, o zaman 4-5 milyon yetmeyebilir.
Bu problem başımıza nasıl çıktı? Eğer Suriye'ye Türkiye müdahale etmeseydi. Abdesti burada alıp Cuma namazını Şam'da kılarız mantığı ile müdahele edilmeseydi, bu durumla karşı karşıya kalınmazdı. Suriye kan gölüne dönünce mecburen kabul etmek zorunda kaldık. Hükümet onlara gelmeyin diyemedi. Bunlar gelirler biz de birkaç içinde problemi çözeriz, sonra da kendi memleketlerine gönderip kahramanlık türküleri söyleriz diye düşünüldü. Bunların hiçbirisi gerçekleşmedi. Beraber tatil yaptığınız insanlarla hem Türkiye hem Suriye'de birdenbire düşman haline geldiniz. Madem ki geldiler, biz şimdi bunlara ne haliniz varse gidin diyemeyiz. Başlarına gelen felakete biz ülke olarak sebep olduk. Bolu Belediye Başkanı '10 misli su parası alırım' diyor. Zaten alamaz, kendisi de biliyor. O iş mahkemeden döner. Belediyenin böyle bir usül belirleme yetkisi yok. Bolu Belediye Başkanı'nın yaptığı bu açıklama kendi seçim propagandasında varmış. Yanındaki insanların 'bunu yapamazsın' dememesi mümkün değil. Bu mantık bana göre yürümez. Gelenler kendi memleketlerinde huzurlu bir ortamın olacağına inanırsa çoğu döner. Oralarda bizim kontrolümüzde bulunan yerlerde şimdilik barış var. Bu gidenler bizim kontrolümüz altında bulunan yerlere gidiyorlar.
Geçici bir süre için 10 bin kişinin bulunduğu yere 20 bin kişi gitse idare edilebilir. Ama orada kalıp hayatlarını idame ettirme noktasına gelemezler kanaatindeyim. Konuyu emin olun politik olarak düşünmüyorum. Bu bizim başımızda bir sıkıntı.Afgan mültecileri de var, onları da görmemiz lazım. Kesinlikle iktidarın Afganistan'daki görevi üstlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanı da bunu görüyor. Şimdiye kadar ihtiyatlı konuştu. Sadece bize Afganistan'dan değil Türk Cumhuriyetlerinden bol miktarda iltica edenler var. Bizim işsizimiz var ama çobanlar daha düşük ücrete onlardan bulunuyor. Suriye konusunda 'gönderirim' diye hallolacak bir konu değil.
Yaklaşık 4,5 milyon işsiz var iktidarın rakamları. Benim bildiğim en az 10 milyonun üstünde. Üniversitede okumuş gözüküyor, kimi işsizim demiyor. Sanayicilerin Suriyelileri tercih etmelerinin sebebi daha düşük ücretle çalışmaları. Bizim işsiz insanımız o kadar düşük ücrete belki razı değil. Bunlar işsizliğe inanmıyorlar, geçim sıkıntısının zirveye çıktığına inanmıyorlar. Peki oyları niye düşüyor? Adaletin yokluğunu hiç hissetmiyorlar ki, adalete ihtiyaç duymuyorlar. Hasta olan 'yok sen çok iyisin' dendiğinde adam düzelir deniyor. Şu anda iktidarın yaklaşımını bu noktadan görüyorum.
Bunun için de vatandaş isyan noktasına geliyor. Şartları öyle hazırlayalım ki, Suriyeliler kendi istekleri ile gitsin, kendilerine de destek verelim. Türkiye'nin mutlaka Suriye rejimi ile irtibat kurması lazım. Ancak bugün zor. Suriye bu hale sadece Esed'in zulmünden gelmedi. Biz çatışmalar başlamadan önce Esed'in ziyaretine gittik. Düşüncelerimizi söyledik. Şu anda Rusya, Suriye'ye tam olarak yerleşti. Amerika da tam olarak yerleşti. Bir de PYD'yi tam manasıyla silahlandırdılar. 1000 TIR'ın üzerinde silah verdiler. Şu anda iktidar problem çözmek içni bir çaba içinde değil. Böyle gözükmek istemiyor. El altından görüşmeler yapıldığına dair bilgiler geliyor. Kendilerini mahçup düşürecekleri kanaatindeler. Dış politikada böyle bir şey olmaz. Ben komşularımızla dostane ilişkiler içinde olmamız gerektiğine inanıyorum ancak kendi menfaatlerden taviz vermemek kaydıyla.
Bize İran üzerinden gelen bu insanları önlemek Suriye'den çok daha kolay. Kapıyı kapatırsınız, dağ başını da kapatırsanız kimse gelemez. İran bunları kendisi alıp barındırmıyor ki. Oradan buraya gelen insanların her biri çok büyük paralar ödeyerek geliyor. Yerine göre iktidar tedbirlerini alacak, sınırlar kevgire dönmeyecek. Sınırdan hükümetin kontrol etmediği bir yerden giriş Türkiye'ye yapılamamalı. Normal şartlar da yapılamaz zaten.
Prensip itibariyla Cumhurbaşkanlığı sistemine karşı değiliz. Ancak denetlenemeyen Cumhurbaşkanlığı sistemine karşıyız. Onu da denetleyecek olan Meclis'tir. Şu geçiş döneminde mutlaka bu sistemin değişmesine inanıyoruz. Türkiye bu sistem değişmeden istikrar, adalet olmaz. İnsanlar birbirleriyle konuşamaz. Bizim bir numaralı meselemiz barış ve huzurdur. Bu sisteme biz destek veremeyiz, açık ve net olarak söylüyorum. Cumhur İttifakı'nın adayı belli; sayın Erdoğan. Karşıda tek bir aday çıkarmak istenirse bir kısım zorlanacak belki. CHP'li, İYİ Partili, yeni kurulan partilerden birisi, bizden de olur. Ama bu kolay bir iş değil. Ben artık Cumhurbaşkanlığına aday bu sefer olamam. Cumhurbaşkanı her kesime rahatlıkla hitap edecek bir insan olmak mecburiyetinde. Bunu bulmak kolay değil. Parlamentoda denge sağlanabilirse Cumhurbaşkanının yetkileri sorgulanabilir hale gelebilir.
Yeni kurulan partilerle ilgili vatandaşın daha fazla ilgi gösterebileceği kanaatini taşıyordum, o olmadı. Çoğu konularda aynı fikirdeyiz. Yoksa arkadaşlara 'Siz bu işi beceremediniz' anlamında değil. Aslında Cumhur İttifakı, sayın Cumhurbaşkanı'nın etrafında dönen bir konu. AK Parti demek Tayyip Erdoğan demek. Onun için kimse sayın Cumhurbaşkanının dışında bir ifade kullanamıyor. Herkes konuşurken 'Sayın Cumhurbaşkanı emir verdi yürüyeceğiz' diyor. Benim kanaatim Tayyip Bey yoruldu. Bütün sorumluluk ve yetki kendisine. Öyle bir hale geldi ki, çevresinde bulunanlar onun ağzından hiçbir teyid almadan beyanatta bulunamıyor. Bulunurlarsa azarlanıp, görevden uzaklaştırıyorlar. Herkes sayın Cumhurbaşkanının ağzından çıkacak lafa göre pozisyon belirliyor.
Herkesin kendi oy oranına göre bir etkisi vardır. Onlar da kendi üzerine düşeni yapmak mecburiyetindeler. Biz birbirimizle görüşebilmeliyiz. Taban tabana zıt fikirlerimiz olsa bile. Normalde bütün partilerle görüşmeyi arzu ediyoruz. Ne düşünüyorlar anlamak istiyoruz. Bugünkü seçim sistemi partileri belli noktada ittifaklara zorluyor, mecbur bırakıyor. Bizim kongremizin süresi Ekim ayında doluyor. Partiler Kanunu'na göre en az 1 yıl daha var. Zamanı gelince oturulur, konuşulur. Adayım demedim, demem de, ama olmayacağım manasına da gelmez. Genel başkan olarak bana teklif edilene kadar genel başkanlığı aklımdan geçirmedim.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı