Son Dakika

Kurban Bayramı'nda hava durumu nasıl olacak? (11 günlük hava durumu)

Kurban Bayramı'nda hava durumu nasıl olacak? sorusunun cevabı belli oldu. İşte 11 günlük resmi tatil olması beklenen Kurban Bayramı haftası hava durumu...

GÜNDEM 11.07.2021, 14:30
10
Kurban Bayramı'nda hava durumu nasıl olacak? (11 günlük hava durumu)
Hava durumu son dakika haberi!
Ülke genelinde sıcaklığın mevsim normalleri altında seyrettiği ve yaz ne zaman gelecek? diye sorgulanan Haziran ayını geride bıraktı. Temmuz ayı ile birlikte tam anlamda kendisini hissettiremeyen yaz havası, Temmuz ayı ilk haftasındaki Afrika sıcak hava dalgasının ardından tekrar serinleme sürecine girdik. 11 Temmuz Pazar gününden itibaren serin havaları geride bırakıyoruz. 15 Temmuz ve Kurban Bayramı ile 11 günlük resmi tatil sürecine girilmesi beklenirken vatandaşlar tarafından Kurban Bayramı'nda hava durumu nasıl olacak? sorusunun cevabı araştırılmaya başlandı. İşte 11 günlük hava durumu

Kurban Bayramı öncesi havaların ısınacağını belirten uzmanlar, 14 ve 15 Temmuz günü Samsun, Sinop il çevreleri ile Kars, Erzurum il çevrelerinde yerel yağmurların beklendiğini belirtti. Diğer bölgelerde ise sağanak yağış beklenmiyor ve havanın bol güneşli olacağı tahmin ediliyor.

Bayram öncesi hava sıcaklığı tüm yurtta artışa geçerken özellikle Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sıcaklıkların 37-42 derece bandında seyretmesi bekleniyor. Yaptığı hava durumu tahminleri ile sosyal medyada gündeme gelen Meteorolojik forum sitesi Hava Forum'da yer alan habere göre uzun bir süredir sıcakların etkisinde olan Güneydoğu Anadolu Bölgesi uzun bir müddet daha bu kavurucu sıcakların etkisinde kalmaya devam edeceği belirtildi.

Kurban Bayramı öncesinde İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Edirne, Antalya, Muğla gibi Karadeniz dışında yer alan şehirlerin tamamında yağış beklenmiyor, bol güneşli geçeceği tahmin ediliyor.
15 Temmuz'un ardından ilk resmi tatil günü olması beklenen 16 Temmuz ve 17 Temmuz tarihlerinde yurtta hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerine çıkarak 2-3 derece daha artması bekleniyor. 16 ve 17 Temmuz Cuma-Cumartesi günlerinden itibaren yani Kurban Bayramı öncesinde yurda Afrika üzerinden gelmesi beklenen sıcak havalar ile birlikte sıcaklıklar İstanbul’da 32-34 derece; İzmir’de 38-40 derece; Ankara’da 34-36 derece bandına çıkacağı belirtildi.

Kurban Bayramı öncesi havanın ısınmaya başlayacağı ve ısınan hava etkisini bayram boyunca tüm yurtta sürdürmesi bekleniyor. Temmuz 2021 hava durumu verilerine göre bayramın ilk günü yurt genelinde sıcak bir hava bekleniyor.
Bayramın ikinci günü olan 21 Temmuz Çarşamba gününden itibaren Marmara ve Karadeniz bölgelerinde birkaç derecelik sıcaklık düşüşü tahmin ediliyor.
22 Temmuz Perşembe günü yani Kurban Bayramının üçüncü günü sıcaklık düşüşleriyle birlikte Marmara ve Karadeniz’de yerel kısa süreli sağanak yağışların oluşma ihtimali bulunmaktadır.
23 Temmuz Cuma günü yani bayramın son günü ise havanın yine sıcak olması beklenirken ara ara yerel yağışların görülebileceği belirtildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı