Memur ve emekliler dikkat: İşte 'kesin' gözüyle bakılan zam oranı...

Asgari ücretin belirlenmesinin ardından memur ve emeklilerde 2023 yılında maaşlarına yapılacak zam oranını merak etmeye başladı. İşte 'kesin' gözüyle bakılan zam oranı...

EKONOMİ 25.12.2022, 14:50
2
Memur ve emekliler dikkat: İşte 'kesin' gözüyle bakılan zam oranı...
Asgari ücretin 8 bin 506 TL olarak belirlenmesinin ardından milyonlarca memur ve emekli merakla maaşlarına yapılacak zam oranını bekliyor. Temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım aylarını kapsayan 5 aylık dönemde enflasyon farkı yüzde 14,04 oldu. Temmuzda yüzde 7 zam alan memur, sözleşmeli personel ve memur emeklisi için 7 puanın üstünde "enflasyon farkı" oluştu. 
İşte 'kesin' gözüyle bakılan zam oranı...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin katıldığı canlı yayında "Memur maaşları ile ilgili kaydımız var. Kamu toplu sözleşmesinde madde var. Enflasyon farkını veriyoruz. Enflasyon farkının üstünde vereceğiz. Ocak içinde belli olacak. Net bir rakam vermeyeyim ama aralık ayında enflasyonda düşüş devam edecek. Enflasyon açıklandıktan sonra bu konuyu çalışıyoruz. Tüm bunları değerlendirip alım gücünü destekleyecek oranlarda bir artış olacak" demişti.
Asgari ücrete yapılan 54,66 zammın ardından Bakan Bilgin'in "alım gücünü destekleyecek oranlarda artış olacak" sözleri Aralık'ta enflasyonda beklenen düşüş nedeniyle memur ve emekliyi telaşlandırıyor. 

5 aylık enflasyon farkı yüzde 14.04. Altınca ayda çıkacak rakam yüzde 5 bile olsa memur ve emeklileri yapılacak zam oranı yüzde 19 tekabül ediyor. Asgari ücrete yapılan zam oranının çok gerisinde kalıyor. Bu durum emeklilerin açlık sınırının altında yaşamaya mahkum edilmesi demek.
Yeniçağ gazetesinde yer alan habere göre kaynaklar,  "Emekliye maksimum yüzde 20 zam yapılacak" görüşünü dile getiriyor. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı