Son Dakika

Mithat Sancar: Herkes kimin kimi satacağını merakla bekliyor

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Sedat Peker'in iddiaları için Meclis'te komisyon kurulmasını çağrısı yaptı. Sancar, “Herkes kimin kimi satacağını merakla bekliyor.” dedi.

SİYASET 15.06.2021, 16:25
9
Mithat Sancar: Herkes kimin kimi satacağını merakla bekliyor
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, TBMM’de grup toplantısında Sedat Peker’in iddialarını ele aldı. İddialar hakkında Meclis’te komisyon kurulmasını isteyen Sancar, “Bir satış borsası açıldı. Herkes kimin kimi satacağını merakla bekliyor.” dedi.
“İktidar her kademede susuyorsa bu suçları kabul ediyor” diyen HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Öyle kirli ilişkiler düzeni kurmuşlar ki gazetecisi bile 10 milyon avro ile iş yapıyor. Ve bunlar sadece şimdi ortalığa saçılanlar. Gelin, Meclis’te komisyon kuralım. Ya da bizler araştıralım. Korkunç bir suçlular düzeni oluşturulmuş. Onun için partimize kapatma davası, Kobani davası açıyorlar.” ifadelerini kullandı.“Bir satış borsası açıldı” diyen Sancar, “Herkes kimin kimi satacağını merakla bekliyor. Satış sırası bana ne zaman gelecek diye bekliyorlar.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sedat Peker açıklamasına değinen Mithat Sancar, şöyle konuştu:
“Ne diyor AKP Genel Başkanı, 'Bizim bu işlerle kaybedecek zamanımız yok' diyor, başkaları da buna aile içi mesele muamelesi yapmaya çalışıyor. İkisinin de çıktığı yer aşağı yukarı aynı kapı. Bunun Türkiye’ye, geçmişteki adalet anlayışına zararı büyük olur. Böyle bir niyet varsa bundan şimdiden vazgeçsin. AKP Genel Başkanı, 'Bizim bu işlerle kaybedecek zamanımız yok' diyor, siyaset-mafya-devlet iç içeliğini palazlandırırken maşallah bolca zamanınız vardı. Bu mesele o kadar basit değil. Her gün itiraf ve ikrarla doğrulanan şeyler basit şeyler değildir. Bizim buna ayıracak zamanımız çok.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı