Son Dakika

Neyi bekliyorsunuz?

AGD mensupları meydanlara indi, Hindistan hükümetine tepki gösterdi…Müslümanların izzetini göz ardı edenler hesap verecekler.

DÜNYA 18.06.2022, 07:10
5
Neyi bekliyorsunuz?
Anadolu Gençlik Derneği mensupları, Hindistan Başbakanı’nın Peygamber Efendimiz’e (S.A.V.) yönelik hakaretleri sonrası meydanlara indi. Dinimize ve Müslüman Hindistan halkına karşı hakaret ve zulümlerinden dolayı Hindistan hükümetini kınayan AGD mensupları, ortak basın açıklaması yaptı. İslam ülke liderlerine çağrıda bulunan AGD, “Hindistan’daki Müslümanların sıkıntılarının giderilmesi, özgürlüklerine ve insanca yaşama hakkına sahip olmaları için tüm gayreti sarf etmelidir. Aynı şekilde medyamızın Hindistan’da yaşanan zulümleri tüm gerçekliği ile yansıtmaları, sivil toplum kuruluşlarının ülke yöneticilerine yapacakları her çağrı, sorumluluk alma ve safımızı gösterme açısından önemlidir. Ey Müslümanlar. Ey vicdan sahibi dünya halkları! Hindistan’da Müslümanlara yönelik yürütülen sistematik devlet politikasına ve yapılan haksızlıklara karşı tepkinizi göstermek için daha neyi bekliyorsunuz?” denildi.
Anadolu Gençlik Derneği’nden Hindistan hükümetine tepki. Hindistan Başbakanı Modi’nin Peygamber Efendimiz’e (S.A.S.) yönelik hakaretleri ve sonrasında tepki gösteren Hindistan’ın Müslüman halkına yapılan zulümlere AGD sessiz kalmadı! Türkiye’nin dört bir tarafında basın açıklamaları yapan AGD, Modi ve hükümetini hakaretleri ve zulümlerinden dolayı tepki gösterdi. İl il, ilçe ilçe meydanlara inen AGD mensupları, yaptıkları ortak basın açıklamasında, “Bugün dünyada Müslümanların zulme uğradığı, haksızlıkların yaşandığı neredeyse tüm coğrafyalar bundan yüz yıl önce İngiliz emperyalizminin işgal ettiği topraklardır” ifadelerini kullandı.

İngilizlerin başta Filistin olmak üzere Ortadoğu, Kıbrıs, Afrika ve Asya’dan çekilirken bölgenin siyasi, sosyal ve demografik yapısının altına mayınlar döşediğinin belirtildiği açıklamada, “İngilizlerin sinsi çekilme planları bilinmeden günümüzde yaşanan zulümler anlaşılamaz. İngilizlerin emperyalist politikaları bugün karşımıza Filistin meselesi, Kıbrıs meselesi, Keşmir meselesi ve İslam coğrafyasında körüklenmeye çalışılan kavmiyetçilik ve mezhep savaşları olarak çıkmaktadır. Yıllarca İngiliz sömürgesine maruz kalan Hint coğrafyası, İngilizler çekilse de zulüm zihniyetini devam ettiren hatta şiddetini artıran yönetimler tarafından idare edilmiştir. 1947’de resmi olarak kurulan Hindistan, kurulduğu günden itibaren Müslümanlara azınlık muamelesi yapmış, temel hak ve hürriyetlerden mahrum etmiş ve şiddet olaylarını desteklemiştir” denildi.

Hindistan’da 200 milyonun üzerinde Müslüman’ın yaşadığının hatırlatıldığı açıklamada, “Gelinen noktada Hindu çeteler tarafından Müslüman kadın ve erkeklere yönelik yapılan taciz ve saldırılar yetmezmiş gibi, Hindistan güvenlik güçlerinin Müslümanlara yönelik işkence görüntüleri yüreklerimizi dağlamaktadır. Bugün Hindistan’da Müslümanların ibadetlerine kısıtlamalar getirilmekte, camilerimiz tahrip edilmekte, çocukların İslami eğitimlerine engeller konulmakta, bacılarımızın tesettürüne el uzatılmakta, Müslüman kardeşlerimizin malları gasbedilmekte ve canlarına kast edilmektedir. Kısacası Hindistan hükümeti Müslümanları asimetrik psikolojik terörün tüm yönleri ile kıskaca alınmış durumdadır. Hindistan Başbakanı Modi’nin partisinin üst düzey yetkililerinin Peygamberimiz Hz. Muhammed ve eşi Hz. Aişe validemize karşı hakaret içeren ifadeleri bardağı taşıran son damla olmuştur” ifadeleri kullanıldı.

AGD, yaptığı ortak açıklamada şu çağrıda bulundu: “Çağrımız; İslam ülke liderlerinin derhal toplanmaları, ülke yöneticilerimizin bu işte öncü olmaları ve dünyada yaşanan zulümlere karşı beraber hareket etmeleridir. Hindistan’daki Müslümanların sıkıntılarının giderilmesi, özgürlüklerine ve insanca yaşama hakkına sahip olmaları için tüm gayreti sarf etmeleridir. Aynı şekilde medyamızın Hindistan’da yaşanan zulümleri tüm gerçekliği ile yansıtmaları, sivil toplum kuruluşlarının ülke yöneticilerine yapacakları her çağrı, sorumluluk alma ve safımızı gösterme açısından önemlidir. Ey Müslümanlar. Ey vicdan sahibi dünya halkları! Hindistan’da Müslümanlara yönelik yürütülen sistematik devlet politikasına ve yapılan haksızlıklara karşı tepkinizi göstermek için daha neyi bekliyorsunuz? Unutmayın! Bir sonraki aşaması soykırım ve etnik temizliktir! Anadolu Gençlik Derneği olarak; Adil Düzene dayalı Yeni Bir Dünya kurulmadan zulümlerin bitmeyeceğini bir defa daha ifade ediyor, İslam ülke yöneticilerini ve vicdan sahibi dünya halklarını sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı