Son Dakika

NüfusMatikler hizmete girdi! İşte yapılacak işlemler...

Nüfus müdürlüklerine yerleştirilen NüfusMatikler, kimlik kartları aracılığı ile vatandaşların bir çok işini kolaylıkla halletmesini sağlayacak.

EKONOMİ 26.12.2021, 04:20 10.03.2022, 13:28
18
NüfusMatikler hizmete girdi! İşte yapılacak işlemler...

Nüfus müdürlüklerinde 'Nüfusmatik' devri başlıyor.
NüfusMatiklerde adres beyanı, kimlik kartlarına sürücü belgelerinin yüklenmesi ve daha birçok işlem artık sıra beklemeye, randevu almaya gerek kalmadan yapılabilecek.
31 ilde devrede olan NüfusMatikler yeni tip kimlik kartları 50 ilde kullanıma açılacak. 
Amaç ise uygulamanın tüm Türkiye'de yaygınlaşması. 

NüfusMatiklerde kimlik doğrulama sistemi, parmak izi sensörü sayesinde yapılıyor. Kimlik doğrulama bildirimi 7 yıl boyunca dijital olarak saklanabiliyor. Hangi işlemin, hangi tarihte ve saat kaçta yapıldığı da bu dijital ortamda kalıyor. 
Dijital sertifika sayesinde kimliğin sahte olup olmadığı anlaşılıyor
Konuya ilişkin  değerlendirmelerde bulunan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Bilgi İşlem Daire Başkanı Emre Önyurt, şunları kaydetti;
Adres beyanı, kimlik kartlarına sürücü belgelerinin yüklenmesi, 15 yaş altı çocukları, evlatları varsa onların kimlik kartlarının başvurularının yapabilmeleri gibi birtakım işlemleri sıraya girmeden yapabilecek noktaya gelecekler.
Cihazın içine kimlik kartı yerleştirildiğinde biz kimlik kartının orjinalliğini içindeki sertifikadan kontrol ediyoruz. İçindeki dijital sertifika kontrol edildikten sonra bunun sahte bir kimlik kartı olmadığı anlaşılıyor

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 09 Mayıs 2024
İmsak 03:55
Güneş 05:29
Öğle 12:40
İkindi 16:28
Akşam 19:41
Yatsı 21:08
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı