Son Dakika

O ülkede 'yüksek riskli' kuş gribi alarmı! DSÖ: Endişe verici

Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü, Paris yakınlarında kızıl tilkilerde H5N1 kuş gribi tespit edildiğini açıkladı. DSÖ, kuş gribi vakalarındaki artışın "endişe verici" olduğunu belirtti.

GÜNDEM 07.03.2023, 23:00
3
O ülkede 'yüksek riskli' kuş gribi alarmı! DSÖ: Endişe verici
Son dönemde dünyanın birçok ülkesinde görülen ve milyonlarca kanatlı hayvanın ölümüne neden olan kuş gribi vakaları, Fransa’da da ortaya çıktı. Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü (WOAH), Fransa'nın başkenti Paris yakınlarındaki Meaux'daki bir doğa koruma alanında ölü martıların bulunduğu bölgede, 3 tilkinin ölü olarak bulunduğunu açıkladı. Tilkilerden alınan örneklerde, yüksek derecede bulaşıcı H5N1 kuş gribi tespit edildi.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), geçtiğimiz ay kuş gribi vakalarındaki artışa dikkat çekerek, vakalardaki artışın “endişe verici” olduğunu ifade etti. DSÖ, son gelişmeler ışığında küresel risk değerlendirmesini yeniden gözden geçiriyor. Kamboçya'da insanlara bulaşan kuş gribi vakaları da DSÖ'nün dikkatini çekiyor.
Kuş gribi, geçtiğimiz sene İspanya'da vizonlarda, İngiltere'de tilki ve su samurlarında, Peru'da deniz aslanlarında ve ABD'de boz ayılarda da tespit edildi. Küresel olarak 200 milyondan fazla kuş hayatını kaybetti.
Ülkemizde de Afyonkarahisar'ın ve Denizli'nin bazı ilçelerinde yumurta üretim tesislerinde kuş gribi vakalarına rastlandı ve bu tesisler önlem amaçlı karantina altına alındı. 20 Ocak'tan bu yana yaklaşık 6.5 milyon kanatlı hayvanın itlaf edilmesi gerekti.
Kuş gribi, yüksek derecede bulaşıcı bir hastalık olduğu için dünya genelinde büyük bir endişe kaynağı haline geldi. Dünya Sağlık Örgütü ve Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü gibi uluslararası kuruluşlar, bu vakaların önlenmesi için çalışmalarını sürdürüyor ve dünya genelinde tedbirler alınmaya devam ediyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı