Öğretmen ataması için Bakan Tekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı işaret etti

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kamuya personel alımı için muaf tuttuğu Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen atama konusunu ve atanacak öğretmen sayısının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşüp karar vereceklerini açıkladı.

EĞİTİM 17.04.2024, 14:00 17.04.2024, 15:21
3
Öğretmen ataması için Bakan Tekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı işaret etti

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Öğretmen atamaları fazla uzamayacak, yakında bir miktar atama yapacağız” şeklindeki açıklamasıyla ilgili olarak "Biz mevcut öğretmen sayımız, ihtiyacımız, onlarla beraber oturup Cumhurbaşkanımıza bir değerlendirme yapacağız. Sonra da sayı açıklanır." dedi.

Bakan Tekin, bugün AKP Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Tekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünkü “Öğretmen atamaları fazla uzamayacak, yakında bir miktar atama yapacağız ancak şimdi rakam vermek doğru olmaz. Milli Eğitim Bakanımız konuyu çalışıyor” açıklamasının hatırlatılarak “Bir takvim ve sayı var mı” sorusu üzerine şunları söyledi:
“Biz mevcut öğretmen sayımız, ihtiyacımız, onlarla beraber oturup Cumhurbaşkanımızla bir değerlendirme yapacağız. Sonra da sayı açıklanır. Hazine ve Maliye Bakanımızın da olması gerekir bu toplantıda. Sayı olsaydı zaten Cumhurbaşkanımız söylerdi."

Tekin, “Ücretli öğretmenlerin sayısının 90 bini bulduğu söyleniyor. O yüzden bazı eğitim sendikaları zaten ihtiyacın 90 bin olduğunu ifade ediyor” denmesi üzerine Tekin, “Konuşulan rakamlar, çok büyük oranda eksik ya da yanlış bilgiye dayanan rakamlar. Sayıyı açıkladığımız zaman net rakamları da paylaşacağız. Bizim ihtiyaçlarımız, sürekli revize ediyoruz" diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 04:08
Güneş 05:38
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:57
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı