Son Dakika

Okan Buruk: Lideriz ama suratımız asıldı

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, İstanbulspor’u 2-1 mağlup ettikleri mücadeleye dair değerlendirmelerde bulundu.

SPOR 26.12.2022, 00:50
4
Okan Buruk: Lideriz ama suratımız asıldı
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, İstanbulspor’u 2-1 mağlup edip liderliği Fenerbahçe’den aldıkları mücadelenin ardından değerlendirmelerde bulundu.
İşte Okan Buruk'un açıklamalarından satır başları:
"Bugün maç öncesi hayalimiz, stadyumu lider terk etmekti. Buna ulaştık, mutluyuz. Şampiyonluk yolunda geriden gelip liderliği aldık. Sevindirici. Maçın sonu çok istediğimiz gibi bitmeyince suratımız asıldı. Liderlik sevincini tam olarak yaşayamadık."
"Oyunun büyük bölümünde, ilk 40 dakikada iyi oyun, net pozisyonlar vardı. Rakibi kaleye getirmedik. İlk yarının son 5 dakikası rakibe şut imkanları verdik. İkinci yarı gol öncesi pozisyonları yakaladık. 3-4-5. golleri atmamız gerekiyordu."
"Devamında oyuna rakibimizi ortak ettik. Durum 2-2 olabilir dedirtiyorsunuz. Siz de gol yemeyeyim psikolojisine giriyorsunuz. Değişikliklerle kaliteli ayakları oyuna soktuk. Top bizde kalsın, önde baskı yapalım dedik ama sıkıntı yaşadık. Daha iyi bitirmek gerekiyordu maçı. Onlar da emek sarf etti. İstanbulspor’u da oyun olarak kutlamak istiyorum."
"Daha erken bitireceğimiz maçı stresli bitirdik. Bunu sezon içerisinde birçok maçta yaşadık. Bu maça özel değil. Bu yüzden puan kayıplarımız oldu. Bunu düzeltmemiz, oyunu bitirmemiz gerekiyor. Doğru şutlar, doğru paslar, doğru oyun olursa kaliteli bir takımız."
"Oyun çok fazla durdu. Hep kolay fauller vardı. Bazen oyunun ritmini iki takım kaybedebiliyor faul düdükleri sonrası. İki takım da bunun sıkıntısını yaşadık. Sonuç olarak lider biziz. Taraftarın önünde lider olmaktı hedefimiz. Maç içinde iştahlı oyun oldu. Çok büyük bölümde yaptılar. Liderlikte tutunmak için daha iyi oynamak zorundayız.
"Bu 11’le ilk maçımız, hazırlık maçı bile oynamadık. Liderlik koltuğunda daha uzun süre oturmak istiyoruz. Duran topları hep çalışıyoruz, birçok organizasyon yapıyoruz. Bugün Mertens iyi kullandı. Atan oyuncu da çok önemli. Sadece vuranlara bakıyoruz bazen. Mertens iyi kornerler kullandı. Kazımcan’ın bileğinde burkulma var. Onu da net şekilde göreceğiz. Ağrısı biraz fazlaydı."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı