Son Dakika

Okul mu daha önemli, yoksa düğün salonu mu?”

Yalova’da atıl durumdaki bir devlet binasını 7 yıl önce 10 yıllığına kiralayıp okula çeviren Eğitimci Mesut Acar, Yalova Belediyesinin ruhsat engeline takıldı.

GÜNDEM 05.01.2023, 04:35
12
Okul mu daha önemli, yoksa düğün salonu mu?”
Kullanılmayan binayı 2 milyon dolar harcayıp okula çeviren Mesut Acar, hukuksuz bir şekilde tahliye edildiği okulu için hukuk mücadelesine başladı. Yargıtay kararı da dâhil olmak üzere 6 dava kazanan ama yine de sonuç alamayan Mesut Acar, gazetemize açıklamalarda bulundu. Okuldan tahliye edilmesine karşın 50 milyon ticari zarara uğradığını belirten Acar, “Yalova Valiliğinin ve Yalova Belediyesinin Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinin kararlarına uymama hakkı mı var? Mahkeme kararları herkesi kapsamaz mı?”  dedi.

Yalova, eşine az rastlanır bir hak arayış mücadelesine şahitlik ediyor. 7 yıl önce Yalova Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin atıl durumdaki soğuk hava deposunu ihaleyle 10 yıllığına kiralayan Eğitimci Mesut Acar, kullanılmayan binayı okula çevirmek istedi. Yalova Valiliği ve Yalova Belediye Başkanlığının izni dâhilinde prosedürlere uygun halde gerçekleşen kiralama sürecinden sonra yaklaşık 2 milyon dolar harcayan Mesut Acar, kullanılmayan binayı okula çevirdi. Ancak Yalova Belediyesi tarafından türlü bahanelerle okula ruhsat verilmedi. Hukuk yoluyla hakkını aramaya başlayan Mesut Acar, 7 yıl içerisinde 6 dava açarak hepsinde haklı bulundu. Yargıtaya kadar giden dava sürecinde Yalova Valiliği ve Yalova Belediyesi mahkemelerden çıkan kararlara uymadı. Belediye tarafından düğün salonuna çevrilmek istenen okula ilişkin Millî Gazete’ye konuşan Acar, mahkeme kararlarına uymayan devlet kurumlarına karşı yetkililerin harekete geçmesi gerektiğini dile getirdi.

Gazetemize konuşarak ticari zararının 50 milyon TL’yi aştığını belirten eğitimci Mesut Acar, “Okul binasını Türkiye Deprem Komitesine projelendirip, İTÜ’ye onaylattığım okul binasını kullanamıyorum. Okul binasından hukuksuz bir şekilde tahliye edildim. Tahliyenin hukuksuz olduğuna dair davayı ve onun istinafını da kazandım. Daha sonra kiracılık sıfatımın devam ettiğine dair bir başka davayı da kazandım. Konu sulh hukuk mahkemesine gitti, onu da kazandım. Son Yargıtay süreci başladı ve onu da kazandım. Yalova Belediyesine karşı açtığım davaları da kazandım. Okul binasına ruhsat verilmedi ama yanına düğün solonu yapılmak isteniyor. Tüm yaşananlardan sonra ben dolandırıldığımı düşünüyorum ve devlet yetkililerine seslenerek buradaki hukuksuzluğa karşı harekete geçilmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

Mesut Acar, kazandığı davaları işaret ederek, “Yalova Valiliğinin ve Yalova Belediyesinin Türkiye Cumhuriyeti nahkemelerinin kararlarına uymama hakkı mı var? Mahkeme kararları herkesi kapsamaz mı? Biz okul yapmak için yola çıktık. Yalova için bir okul mu daha önemli yoksa bir düğün salonu mu? Derhal buradaki gerekiyor. Maruz kaldığım haksızlıklar ve ticari kaybımın karşılanmasını bekliyorum. Okula ruhsat çıkarmamak için yapılan onca kanunsuz işleme karşı elimden geleni yapmaya devam edeceğim. Tüm belgeler elimde ve ben haklı olduğumu kazandığım 6 davayla ispatladım. Sadece kiracı olarak ben zarar etmedim. Kiralayan olarak devletimiz de buradan zarar görecek. Burada kazanç sağlayan kim?” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı