Oxford, Cambridge mezunu olsan da YKS yoksa denklik yok!

YÖK yurtdışında üniversite eğitimi almak isteyenlere yönelik yaptığı “denklik” değişikliğiyle dünyanın en iyi üniversitelerinde okusanız bile YKS yoksa denklik verilmeyeceğini belirtti.

EĞİTİM 27.03.2024, 23:20
3
Oxford, Cambridge mezunu olsan da YKS yoksa denklik yok!
Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) yurtdışında üniversite eğitimi almak isteyenlere yönelik yaptığı “denklik” değişikliğiyle dünyanın en iyi üniversitelerinde okusanız bile denklik alamamanız söz konusu.
15 Mart’ta yayımlanan yönetmelik değişikliğine göre yurtdışındaki üniversitelerde başarı sırası barajı olan bölümleri okuyacaklar için Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS)  girme şartı getirilmişti. Aynı zamanda da bu bölümler için geçerli olan başarı sırası barajına ulaşmak gerekiyor. Peki bu durum tüm üniversite sıralamalarında dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasında ilk sırada yer alan Harvard, MIT, Princeton, Oxford, Cambridge gibi üniversiteleri de kapsıyor mu?

Eğer okuyacağımız bölüm YKS’de başarı sırası olan Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Mühendislik, Mimarlık, Hukuk ve Öğretmenlik (PDR dahil) ise ve siz YKS’ye girmediniz ya da girdiniz bunun için gereken başarı sırası barajını aşamadıysanız dünyanın en iyi üniversitelerinde okusanız da denklik alamayacaksınız.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) yetkilileri "Yale Üniversitesi’nde tıp okuyan bir öğrenci YKS’ye girmediyse ya da tıp başarı sırası barajı olan SAY-50.000’e ulaşamazsa denklik alamıyor mu? Ya da Oxford’ta veya Harvard’ta hukuk okuyacak aday YKS’ye girmediyse ya da girdi ama hukuk için gereken 125 bin başarı sırasına ulaşamadıysa denklik alamıyor mu?" sorusun "Adaylar eğer öğrenim gördükleri programa 15.03.2024 tarihinden sonra kayıt yaptırmışlarsa ve YKS’ye girmemiş ya da girdiği halde ülkemizde bu programlar için aranan asgari başarı dilimine girememişlerse, denklik başvurusunda bulunmaları halinde başvuruları reddedilecektir." diye cevap verdiği ortaya çıktı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı