Son Dakika

Özgür Demirtaş 'Allah aşkına' diyerek hükümete resmen reçete yazdı

Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Türkiye'nin Kredi Risk Primi (CDS) 900'e ulaşması sonrası hükümete aklı selim çağrısında bulunarak adeta bir reçete yazdı.

EKONOMİ 15.07.2022, 11:40
2
Özgür Demirtaş 'Allah aşkına' diyerek hükümete resmen reçete yazdı
Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Türkiye'nin Kredi Risk Primi’nin (CDS*) 900’e ulaşması ile ilgili olarak bir kez daha uyarılarda bulundu. 
Türkiye'nin Kredi Risk Priminin 2008 krizini aşması tedirginliğe yol açtı. CDS'nin düşürülmesine ilişkin adeta reçetesini paylaşan Özgür Demirtaş, “Bu CDS uykumu kaçırıyor. Allah aşkına matematiksel yöntemlerden vazgeçmeyelim. Türkiye’nin kapasitesi çok büyük. Bırakın doğru olanları yapmayı, yanlış yaptıklarımızı bıraksak bile kar kardır. Daha iyi oluruz.” dedi.
Sosyal medya platformu Twitter hesabından, AK Parti hükümetine aklı selim çağrısında bulunan ekonomist Özgür Demirtaş, “Aslında Hükümet birkaç aklı selim açıklama ile CDS’de düşüşe yol açabilir. Buna ihtiyacımız var. CDS seviyesi çok yüksek. Allah aşkına birkaç aklı selim açıklama.” ifadelerini kullandı.
Özgür Demirtaş başka paylaşımında ise, şunları yazdı:

*Kredi risk primi (CDS) nedir: Alınan bir kredinin geri ödenmeme riskini tespit etmek ve bu riske karşı kredinin sigortalanması için kullanılan değerdir. Faiz doğası itibariyle alacaklının geri ödememe riskini içeren bir risk primidir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı