Risk gruplarındaki din görevlilerine vefasızlık yapılıyor

Din görevlilerinin aşı önceliği gruplar arasına alınmamasına Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir’den tepki geldi.

GÜNDEM 10.06.2021, 04:35
7
Risk gruplarındaki din görevlilerine vefasızlık yapılıyor
Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir’den Sağlık Bakanlığı’na ‘aşı’ eleştirisi…
Güldemir, tüm dünyanın ve ülkemizin geçen yıldan beri Kovid-19 ile mücadele ettiğine dikkati çekerek, “Bu kapsamda ülkemizde de bazı tedbirler alınmış, Vefa Destek Grupları, filyasyon-izolasyon ekipleri, İSDEM gibi merkezler kurulmuş ve buralarda kamu görevlileri görevlendirilmiştir. Bu kapsamda Vefa Sosyal Destek Gruplarında ve filyasyon ekiplerinde ağırlıklı olarak din görevlileri görevlendirilmiştir. Büyük bir özveri ile bu görevi yerine getiren din görevlilerimiz, maalesef yüksek bir bulaş riski ile karşı karşıyadır. Pandemi süresince büyük fedakârlıklarla bu görevleri yürüten ve halen yürütmekte olan din görevlerimizin halen öncelikli gruplar arasına alınmaması bizleri endişelendirmekte ve üzmektedir” cümleleriyle tepki gösterdi.

Cami cemaatinin toplumun her kesiminden insanın buluştuğu mekânlar olduğunu belirten Güldemir, “Pandemi sürecinde camilerimiz pandemi tedbirlerine en çok riayet edilen mekânlar, din görevlileri ve cami cemaati bu tedbirleri en güzel uygulayan kesim olmuştur. Büyük fedakârlıklarda sağlık çalışanlarımızdan sonra sahada görev alan din görevlilerimizin de bir an önce aşılama listesine alınmasını istiyoruz. Din görevlilerimiz artık seslerinin duyulmasını, yapılan fedakârlıkların görülmesini istiyor. Bizler sendika olarak Sağlık Bakanlığımıza gerekli girişimlerde bulunduk. Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş’tan sürecin takibini istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım, Sağlık Bakanım, fedakâr din görevlilerimiz seslerini duymanızı istiyor, vefa bekliyor” çağrısında bulundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı