Son Dakika

Saadet İstanbul'dan Geçim İttifakı engellemelerine tepki: Hodri meydan

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı, Geçim İttifakı kapsamında ilçe meydanlarında yaptığı basın açıklamalarının Emniyet tarafından engellenmesine yaptığı yazılı açıklamayla tepki gösterdi.

GÜNDEM 17.06.2021, 13:55 17.06.2021, 14:19
7
Saadet İstanbul'dan Geçim İttifakı engellemelerine tepki: Hodri meydan

Saadet Partisi, “Geçim İttifakı” kampanyası kapsamında Türkiye’nin 81 ilinde vatandaşların geçim derdini meydanlarda basın açıklaması gündeme getirdi. İstanbul’da da Kadıköy Meydanı’nda gerçekleştirilen programa yoğun ilgi gösterildi. Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı, İstanbul’un ilçe meydanlarında da basın açıklamaları gerçekleştirdi. Programda stantların ve mobil araçların kurulmasına izin veren Emniyet daha sonra çalışmalarda stant ve mobil araçları engelledi. Emniyet ve iktidarın tavrına tepki gösteren Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı. İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, “Bütün bu saçmalıkları iktidardan aldığınız baskılar yüzünden yaptığınızın farkındayız. İktidarın partimize ayrı bir parantez açıp özellikle baskılamak istediğini, diğer siyasal partiler söz konusu olduğunda bize çifte standart uygulandığını biliyoruz.” denildi. Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:
“Geçim İttifakı kampanyamız kapsamında 11 Haziran Cuma günü Kadıköy Meydanı’nda gerçekleştirdiğimiz basın açıklamamıza vatandaşlarımız yoğun ilgi gösterdiler. Aynı yoğun ilgiyi 12 Haziran Cumartesi günü ilçelerimizin gerçekleştirdiği basın açıklamalarında da şahitlik ettik. Vatandaşımız da gerçek gündemin konuşulmasından, dile getirilmesinden ötürü duyduğu memnuniyeti bizlerle paylaştı.
Ancak basın açıklamalarımız ve stantlarımız konusunda Valilik ve Emniyetin sergilemiş olduğu engelleyici tavır trajikomik bir durum oluşturmuştur. Önce stantların kurulmasına ve mobil araçlara için izin verildiği söylenmiş,  programların başlamasına kısa bir süre kala ilçe meydanlarında  vatandaşın programa ilgisini gördükten sonra sadece basın açıklaması yapabilirsiniz denmesi komik ve üzücü olmuştur. Bütün bu saçmalıkları iktidardan aldığınız baskılar yüzünden yaptığınızın farkındayız. İktidarın partimize ayrı bir parantez açıp özellikle baskılamak istediğini, diğer siyasal partiler söz konusu olduğunda bize çifte standart uygulandığını biliyoruz. Biliyoruz çünkü biz iktidarın kaybedeceği bir düello başlattık ve geçim düellosunda halkın kazanacağının farkındalar.
Siyasi iktidara açıkça söylüyoruz; tencereden bu denli korktuğunuzu biliyoruz ve korkunuzu da anlıyoruz ancak her mutfakta bir tencerenin olduğu gerçeğini değiştiremezsiniz. Tencerenin suç  muamelesi gördüğü bu tablo, bir kere daha göstermiştir ki siyasi iktidarı insanımızın boş tenceresi gönderecektir.
İktidarın bu tencere korkusu doğru bir yolda olduğumuzun ilanıdır. Mutfaktaki tencereleri toplatmaya kalkarsalar buna da hayret etmeyiz, çünkü korku çocuklaştırır iktidarları. İktidara diyoruz ki siz bütün gücünüzle bizi engelleseniz de biz içini boşaltığınız tencerelerimizin dibini insanımıza her gün göstereceğiz. İnsanımızın tenceresinde suç yok, sayenizde dert var azıcık aş var. Yanlış yerde arıyorsunuz suçu. Bu tencerede mayalanırsa ancak ve ancak ekmek ve aş mayalanır. Biz insanımızın ekmeği aşı için elimizden ne geliyorsa çalışacağız. Hodri meydan!”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı