Son Dakika

Şakkadanak Batırel daha fazla dayanamadı! Hesaplar altüst oluyor

Son günlerde ekonomiye ilişkin adeta pembe tablo çizen Şakkadanak Necmettin Batırel akıntıya karşı kürek çekildiğini belirterek, “Bu yöntem derhâl değişmeli.” dedi.

EKONOMİ 14.06.2022, 15:45
1
Şakkadanak Batırel daha fazla dayanamadı! Hesaplar altüst oluyor
Dolar kurunun korkunç seviyelere çıkması sonrası ‘şak diye dolar satarım’ diyerek dikkatleri üzerine çeken ‘Şakkadanak’ lakaplı ekonomist yazar Necmettin Batırel enflasyon ve hayat pahalılığının en büyük problem olduğuna dikkat çektiği yazısında fiyatların düşürülmesi için Hazine, Merkez Bankası, BDDK, SPK, bütün imkânlarını seferber ettiğini savundu. Şakkadanak Batırel, “Peş peşe kararlar açıklanıyor. Amaç Türk lirasına değer kazandırmak. Ama iki önemli gelişme var ki, hesapları altüst ediyor.” dedi.
Akaryakıt fiyatlarında büyük artışa ve gıdada yaşanan sıkıntıya işaret eden Türkiye yazarı Necmettin Batırel, “Aşırı yükselen akaryakıt maliyetleri tavana çıkarıyor, tepeden tırnağa zam geliyor. Enflasyon zirvede kalıyor.” görüşünü paylaştı.
“5 ayda 13,5 milyar dolarlık tarım ürünü ihracatının bedelini vatandaş 20 milyar dolar olarak cebinden ödüyor. Olmaz böyle şey.” diyen Necmettin Batırel, “Gıda fiyatlarının TÜFE üzerindeki payı %23,3.. Akaryakıtın %4,9… Bu iki kalemin TÜFE üzerinde %30 etkisi var. Ama diğer kalemler bu maliyet artışlarından dolaylı olarak aşırı etkileniyor. Akıntıya karşı kürek çekiyoruz. Bu yöntem derhâl değişmeli. Enflasyonla mücadele topyekûn yapılmalı ki sonuç alınsın.” çağrısında bulundu. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı