Son Dakika

Sarıkaya’dan parlamenter sistem mesajı: Asıl hedefe nasıl varılacak?

Gazeteci yazar Muharrem Sarıkaya, Altılı Masa bileşenlerinin kendi kimlikleriyle seçime gireceğini açıklamasını hatırlatarak, yeni seçim kanununa dikkat çekti. 

GÜNDEM 29.12.2022, 11:15
6
Sarıkaya’dan parlamenter sistem mesajı: Asıl hedefe nasıl varılacak?
Gazeteci yazar Muharrem Sarıkaya bugünkü yazısında, "Altılı Masa baştan beri uygulanacaklara yönelik çalışma yürüttü, uygulayıcılara yönelik adım atmadı. Oysa Altılı Masa hedefini baştan bu yana Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem olarak ortaya koydu. Ancak parlamentoda 360 ve üzerinde çoğunluğa ulaşamadığı takdirde asıl hedef olarak ortaya koyduğu sisteme geçişi olası olmayacak. Bu durumda asıl hedefe nasıl varılacak?" diye sordu. 
Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, "Dolayısıyla sadece üzerinde tartışma yaratılan, hatta içinde fırtınalar esmesine yol açan Cumhurbaşkanı adayının kim olacağından daha çok, parlamentoda ne kadar milletvekili elde edeceği önem kazanıyor. Bu olmadığı takdirde sistemin değişme olanağı bulunmuyor." ifadesini kullandı. 
Sarıkaya, "Cumhurbaşkanı adayı kadar, milletvekili seçimi de önem kazanıyor. Cumhurbaşkanlığını alanın parlamentoyu alamaması bir şey ifade ediyor, çünkü TBMM’nin değiştirme gücü bulunuyor. Ama tersi söz konusu olduğunda, yani Cumhurbaşkanlığını kazananın TBMM’yi alamaması bir şey ifade etmiyor…" diye ifade etti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı