Son Dakika

Schengen Vizesine başvuracaklar dikkat!

Schengen vizesi sorunuyla ilgili tartışmalar sürüyor. Avrupa Komisyonu Sözcüsü konuya dair açıklama yaptı.

GÜNDEM 08.06.2023, 13:00
Schengen Vizesine başvuracaklar dikkat!
Schengen vizesi sorunu Türkiye'de konuşulmaya devam ediyor. Vize başvurusu için randevular ya ileri bir tarihe veriliyor ya da  başvuruların çoğunlukla olumsuz olduğu iddia ediliyor. Ayrıca Türkiye'den Schengen başvurularının sonlandırıldığına dair açıklamalar var.
30 Mayıs'ta AB vize meselesiyle ilgili bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan da , "Son dönemde siyasi şantaj olarak kullanılan vize meselesini en kısa sürede çözeceğiz" demişti.
Avrupa Komisyonu'ndan konuyla ilgili Habertürk'te yer alan haberde, üye devletlerin Schengen vizeleri bireysel olarak değerlendirdiğini ve çeşitli sebepler nedeniyle gecikmeler yaşandığının altı çizildi.
Avrupa Komisyonu Sözcüsü yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı.
"Pandemi, dünya çapında Schengen vizelerin olan talepte ciddi düşüşlere yol açtı. 2021'de 3 milyon başvuru varken, 2019'da 17 milyon başvuru yapılmıştı. Bu sebeple neredeyse tüm konsolosluklar personel kısıtlamaları ve operasyonel kısıtlamalarla karşı karşıya kaldı. Talep şimdi yeniden artıyor ve bu vize prosedürünü etkiliyor. Ancak şu bilinmeli ki bu Türkiye'ye özgü bir durum değil. Aynı durum başvuranlar için de geçerli, vize başvurularının kaliteli ve zamanında yapılması çok önemli."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı