Son Dakika

Siyonist İsrail, İran'ı vurdu!

Katil İsrail, İran'a yönelik dron ve füzeler ile hava saldırısı gerçekleştirdi.

DÜNYA 19.04.2024, 07:30
1
Siyonist İsrail, İran'ı vurdu!
Katil İsrail, İran'ın Şam'daki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemiş, bu saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi ölmüştü. İran yönetimi ise bu saldırıya geçen hafta karşılık vermişti. Tahran, Siyonist İsrail'e geçen hafta 300'den fazla dron ve füzelerle "Gerçek Vaat" operasyonu düzenlemişti.
İran'ın bu saldırısının ardından katil İsrail yönetimi İran'ı vuracağını açıklamıştı. İran kanadından ise böyle bir girişimin bedelinin İsrail için ağır olacağı ifade edilmişti. Gece saatlerinde ise tüm bu söylentiler gerçeğe döndü. Siyonist ordu, İran'a yönelik saldırı başlattı. 

İlk olarak Amerikan ABC News kanalını ABD'li bir yetkiliye dayandırarak katil İsrail'in İran'a karşı saldırı düzenlediğini duyurdu. Konuyla ilgili açıklamada bulunan bir başka ABD'li yetkili ise Biden yönetiminin Siyonist İsrail'in "İran'a yönelik bu karşı saldırısına yeşil ışık yakmadığını" ve ABD'nin bölgede kapsamlı bir çatışma istemediğini vurguladı.

Öte yandan İran'ın İsfahan eyaletinde, hava üssüne ev sahipliği yapan Kehcavaristan şehrinde patlama sesleri duyuldu. Devlet televizyonu ve yarı resmi haber ajansları patlamaları doğruladı. Patlamaların ardından bölgede hava savunma sistemlerinin ateş açtığı ve bir dizi dronun düşürüldüğü bildirildi. İranlı yetkililer, saldırıda herhangi bir nükleer tesisin etkilenmediğini vurguladı.
Ayrıca bölgede Siyonist rejime ait 3 saldırı İHA'sının başarılı şekilde imha edildiği de duyuruldu.

İsfahan'daki patlamaların ardından İran, Tahran, İsfahan ve Şiraz'daki uçuşların yanı sıra ülkenin batı, kuzeybatı ve güneybatı bölgelerini de kapsayan geniş bir hava sahasında uçuşları askıya aldı. Tahran, İsfahan ve Şiraz'daki havaalanlarından kalkan uçuşların iptal edildiği doğrulandı.

İsfahan, stratejik konumu ve barındırdığı askeri tesisler nedeniyle saldırı hedefi olmaya devam ediyor. Bölgede hava üslerinin yanı sıra AR-GE alanları ve önemli tesisler de bulunuyor. Yakınındaki Natanz şehri ise İran'ın nükleer zenginleştirme programlarının merkezlerinden biri.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 02 Mayıs 2024
İmsak 04:05
Güneş 05:36
Öğle 12:41
İkindi 16:27
Akşam 19:35
Yatsı 21:00
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı