Suriye’de masaya oturduk

Haçlı zihniyetinin son yıkımını sergiledigi ülke Suriye olmuştu. Türkiye de bu yıkıma oldukça fazla katkı sağlamıştı.

DÜNYA 11.05.2023, 04:35
1
Suriye’de masaya oturduk
Haçlı zihniyetinin son yıkımını sergiledigi ülke Suriye olmuştu. Türkiye de bu yıkıma oldukça fazla katkı sağlamıştı. Suriye yakılıp/yıkılıp parçalansa da Esad iktidarda kalmayı başarınca bu kez de siyasi çözüm arayışına girildi. Dün ise Moskova’da yapılan toplantıya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve Suriye'deki Beşşar Esad rejiminin Dışişleri Bakanı Faysal el-Mikdad katıldı.
Türkiye, Rusya, İran ve Suriye’deki Esad rejimi dışişleri bakanlarının “Suriye konulu” toplantısı Rusya'da yapıldı. Başkent Moskova’daki Rusya Dışişleri Bakanlığı binasında yapılan toplantıya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve Suriye'deki Beşşar Esad rejiminin Dışişleri Bakanı Faysal el-Mikdad katıldı. Lavrov’un, basına açık kısmında açılış konuşmasını yapacağı toplantıda, Suriye krizinin çözümüne ilişkin istişareler yapıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün Moskova’da yapılan Türkiye, Suriye, Rusya ve İran dışişleri bakanları toplantısına ilişkin, “Moskova'da düzenlenen Suriye konulu dörtlü dışişleri bakanları toplantısında; terörle mücadelede iş birliği, geri dönüşlerin altyapısının iş birliği içinde sağlanması, siyasi sürecin ilerletilmesi ve Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması gerektiğini vurguladık” açıklamasını yaptı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün Türkiye, Suriye, Rusya ve İran dışişleri bakanları toplantısına katılmak üzere Moskova’ya gitti. Rusya Dışişleri Bakanlığı’nda yapılan dörtlü toplantının ardından Çavuşoğlu, toplantıya ilişkin sosyal medya hesabından bilgi verdi. Çavuşoğlu, sosyal medya paylaşımında şunları kaydetti: “Moskova'da düzenlenen Suriye konulu dörtlü dışişleri bakanları toplantısında: terörle mücadelede iş birliği, geri dönüşlerin altyapısının iş birliği içinde sağlanması, siyasi sürecin ilerletilmesi ve Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması gerektiğini vurguladık.” Rusya Dışişleri Bakanlığı binasında yapılan toplantıya, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve Suriye Dışişleri Bakanı Faysal el-Mikdad katıldı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Mayıs 2024
İmsak 03:57
Güneş 05:30
Öğle 12:40
İkindi 16:28
Akşam 19:41
Yatsı 21:07
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı