Son Dakika

Sürücüler hız radarı sanıyor, ama değil! 2.815 TL cezası var

Sürücüler dikkat! Hız radarına benzeyen Egzoz Elektronik Denetleme aracı yollarda göreve başladı. Egzoz emisyon ölçümü yapmayan araçlara seyir halinde olsa dahi 2.815 TL ceza kesilecek.

GÜNDEM 04.11.2022, 15:15 04.11.2022, 15:38
3
Sürücüler hız radarı sanıyor, ama değil! 2.815 TL cezası var

Araç sürücüleri dikkat! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve ASELSAN tarafından yürütülen proje ile trafik kaynaklı hava kirliliğinin azaltılması amacıyla çevre denetim aracı Tekirdağ’daki yollarda denetime başladı. Hız radarına benzeyen Egzoz Elektronik Denetleme aracıyla egzoz emisyon ölçümü yaptırmayanlar tespit edilebilecek.
Bunun için araçların durdurulmasına da gerek yok. Çevre denetim aracını gören bazı sürücüler, hız radarını zannedip yavaşlasa da egzoz emisyon ölçümünü yaptırmadığı takdirde cezadan kurtulamayacak. Seyir halindeyken çevre denetim aracının kamerasına takılan araçlar o anda 2 bin 815 lira cezaya çarptırılacak.
Tekirdağ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Çevre Yönetimi ve Denetimi Şube Müdürü Ahmet Fidan yaptığı açıklamada, “Bugün burada bakanlığımız ve ASELSAN ile ortaklaşa yürüttüğü proje çerçevesinde denetim amacıyla bulunuyoruz Egzoz Elektronik Denetleme sisteminin Tekirdağ’daki uygulaması için buradayız. Bu proje, tamamen yerli ve milli yazılımlar kullanılarak üretilmiştir. Trafikteki araçları seyir halindeyken plaka tanıma sistemiyle plakalarını tanıyarak bizim veri tabanımızda egzoz emisyon ölçümü yaptırıp, yaptırmadıkları denetleniyor. Bu şekilde trafikten kaynaklı hava kirliliğini önlenmesiyle alakalı çalışma yürütüyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı