Son Dakika

Trendyol'un ardından Getir kuryeleri de kontak kapattı

Trendyol kuryelerinin düşük ücretlere ve kötü çalışma koşulları nedeniyle kontak kapatmasının ardından şimdi de Getir kuryeleri kontak kapattı.

EKONOMİ 17.01.2023, 19:35
2
Trendyol'un ardından Getir kuryeleri de kontak kapattı
Trendyol kuryelerinin İstanbul, İzmir ve Ankara'da düşük ücretlere ve kötü çalışma koşulları nedeniyle kontak kapatmasının ardından şimdi de Getir kuryeleri eyleme başladı. Burdur Ayba-SC Getir Şubesi kuryeleri yaşadıkları sorunları anlatıp taleplerini duyurdu. 

Kuryeler son 4 aydır maaşlarını gecikmeli ve de parça parça aldıklarını ilettiler. Kuryeler depo sahibinin maaşlarını kendi bünyesindeki farklı işletmeler üzerinden kullanmakta ve kendi maaşlarını taksitle ödendiğini dile getirdiler. Bu konu hakkında depo sahibi ile defalarca kez görüşmelerine rağmen sonuç alamadıklarını durumu getir merkeze iletmelerine rağmen oradan da dönüş olmadığını söylediler.

Kurye Kadircan, “Kanunen bir çalışan işe başladığı gün itibari ile sigortasının da aktif edilmesi gerekmesine rağmen, işletme sahibi sigorta gün priminden kâr elde etmek için bizleri önce deneme adı altında bir süre çalıştırarak sonrasında sigorta başlangıcı yapmaktadır.”
Yaşanan son süreçte ise kuryeler geriye dönük olarak işten çıkarıldıkları gibi maaşları da ödenmedi.
Kuryelerin talepleri ise şu şekilde;
1. Tüm ücret kesintilerinin iadesi
2. Ücret kesintilerine son verilmesi
3. İlgili işletme de yaşanan usulsüzlüklere dair Getir firması tarafından denetim veya yaptırım uygulanması
4. İşten çıkışı verilen kuryelerin tekrar işe alınması
5. İşe başlatılmayan kuryelerin işçilik alacaklarının ödenmesi
6. İş güvenliği ekipmanların sağlanması
Yaşanan haksızlıklar karşısında depodaki tüm kuryeler işi durdurduklarını iletirken iş bırakmalarının üzerinden 7 gün geçmesine rağmen geri dönüş alamadıklarını ve de karşılarında bir muhatap bulamadıklarını kaydettiler. Bu durumda tüm yasal yolara başvuracaklarını kaydeden kuryeler taleplerinin karşılanmasını ve arabuluculuk sürecini başlatacaklarını ilettiler.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı