TRT'nin yeni genel müdürü Zahid Sobacı'dan ilk mesaj

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile TRT Genel Müdürü görevine atanan Mehmet Zahid Sobacı ilk mesajını verdi. Sobacı, ilk mesajında Erdoğan'a yer verdi.

GÜNDEM 14.07.2021, 11:30
13
TRT'nin yeni genel müdürü Zahid Sobacı'dan ilk mesaj
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla TRT Genel Müdürü görevine Mehmet Zahid Sobacı getirildi. Karar, Resmi Gazete’de bugün yayımlandı.
4 yıllık görev süresi dolan İbrahim Eren’in yerine TRT Genel Müdürlüğü görevine Zahid Sobacı getirildi. Aynı zamanda, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı Vekili ve Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı olan Sobacı, TRT’deki göreve atanmasının ardından ilk mesajını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şükranlarını sunarak verdi.
Zahid Sobacı, sosyal medya platformu Twitter hesabından, “Sayın Cumhurbaşkanımız @RTErdogan tensipleriyle TRT Genel Müdürü ve YK Üyesi olarak atandım. Sayın Cumhurbaşkanımıza milletimize hizmet etme imkânı verdiği için şükranlarımı arz ederim. Bugüne kadarki hizmetleri nedeniyle Sn. İbrahim Eren'e teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
TRT Yönetim Kurulu üye sayısı da 7'den 9'a çıkarıldı.
TRT Yönetim Kurulu Başkanlığı ve TRT Genel Müdürlüğü fonksiyonları ayrıldı. Böylece Yönetim Kurulu Başkanlığı 'karar organı', Genel Müdürlük ise 'icra organı' olarak faaliyet yürütecek.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı