Son Dakika

Ümit Özdağ’dan dikkat çeken Şam çıkışı: YPG’yi bitirmek istiyorsak...

Ankara’da gazeteciler ile bir araya gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ’ın Şam çıkışı dikkat çekti. Özdağ, “YPG ile mücadele etmek Suriye’nin toprak bütünlüğüne destek vermek ile olur.” dedi.

SİYASET 18.09.2021, 16:00
10
Ümit Özdağ’dan dikkat çeken Şam çıkışı: YPG’yi bitirmek istiyorsak...
 Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, gazeteciler ile kahvaltıda bir araya geldi. Sığınmacılar konusundaki çıkışları ile gündeme gelen Özdağ’dan Suriye konusunda dikkat çeken açıklamalarda geldi. Özdağ, Türkiye’nin YPG terör örgütünü bitirmek için Şam ile işbirliği içinde olması gerektiğini kaydetti. 
YPG terör örgütü ile mücadelede Şam yönetimi ile işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Özdağ, “YPG ile mücadele etmek Suriye’nin toprak bütünlüğüne destek vermek ile olur. YPG ile mücadele etmesi gereken Türk Silahlı Kuvvetleri değil Suriye Ordusu’dur. Türkiye bu anlamda Şam’a destek vermelidir.” dedi.
Suriye’de terör oluşumunun büyümesinde iktidarın yanlış politikalarının etkisi olduğunu vurgulayan Özdağ, “YPG ile mücadele etmek Suriye’nin toprak bütünlüğüne destek vermek ile olur. YPG ile mücadele etmesi gereken Türk Silahlı Kuvvetleri değil Suriye Ordusu’dur. Türkiye bu anlamda Şam’a destek vermelidir.” ifadelerini kullandı.
Toplantıda şok bir iddia da bulunan Özdağ, YPG terör örgütünün sözde üst düzey yöneticilerinden birinin yakın akrabasının Ankara’da ofisi olduğu iddiasını öne sürdü. Bu kişinin kimlerle ne iş yaptığını soran Özdağ, “Bir terör örgütü ile bağlantılı olmasına rağmen Ankara’da 1 buçuk yıldır bulunmasına nasıl tahammül ediliyor?.” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı