Son Dakika

Üreticiyi sevindiren haber: Bakanlık ihracat kısıtlamasını kaldırdı

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2 Mart'ta domates ihracatına kısıtlama getirdi. Ancak bu karara üreticiden büyük tepki geldi. Bakanlık, domates ihracatı için uygulanan kısıtlamayı kaldırdığını açıkladı.

EKONOMİ 07.03.2023, 21:35
2
Üreticiyi sevindiren haber: Bakanlık ihracat kısıtlamasını kaldırdı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın domates ihracatına kısıtlama getirme kararı, üreticiler tarafından büyük tepkiyle karşılanmıştı. Fiyatlardaki artış ve depremin etkisi gerekçe gösterilerek alınan karar, gıda arz güvenliği ve fiyat istikrarının sağlanması amacıyla yapılmıştı. Ancak, Bakanlık bugün yaptığı açıklama ile domates ihracatının kısıtlanması kararını kaldırdığını duyurdu.
Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından 81 İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne gönderilen yazıda, "Bakanlık Makamı'ndan alınan olur ile domates için uygulanan kısıtlama kaldırılmıştır" ifadeleri kullanıldı. Kararın ardından, domates üreticileri tarafından yapılan protestolar sona erdi.
Tarım Bakanlığı, 2 Mart 2023 tarihinde aldığı kararla, domates ihracatını 14 Nisan 2023 tarihine kadar kısıtlamıştı. Bu karar, domates üreticileri tarafından protesto edilmiş ve hükümetin kararı geri çekmesi istenmişti. Bugün yapılan açıklama, üreticilerin taleplerinin dikkate alındığını gösterdi.
Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen yazıda, "Bazı Tarım Ürünlerinin İhracatına İlişkin Tebliğ" kapsamında domates ihracatının ikinci bir talimata kadar kısıtlandığı belirtildi. Ancak, Bakanlık Makamı'ndan alınan onayla domates ihracatının kısıtlamasının kaldırıldığı açıklandı. Bu nedenle, domates ihracatı için Bitki Sağlık Sertifikası düzenlenmesinde bir sakınca bulunmamaktadır.
Çiftçilerin protesto eylemlerine neden olan kararın iptal edilmesi, üreticilerin rahatlamasına neden oldu. Antalya'nın Kaş ilçesindeki çiftçiler, geçtiğimiz günlerde protesto ettikleri kararın iptal edilmesini istemişti. Üreticiler, Kalkan-Fethiye D-400 karayolunu trafiğe kapatarak dikkat çekmişti. Ancak, Bakanlık tarafından yapılan açıklama ile üreticilerin talepleri dikkate alındı ve kısıtlama kararı kaldırıldı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı