Vedat Işıkhan açıkladı! Asgari ücrete ara zam gelecek mi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonlarca çalışanın merakla beklediği; 'Asgari ücrete ara zam gelecek mi?' sorusuna son noktayı koydu.

EKONOMİ 17.04.2024, 14:10 17.04.2024, 15:21
Vedat Işıkhan açıkladı! Asgari ücrete ara zam gelecek mi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretliye ara zam yapılmayacağını açıkladı. Bu açıklama ile birlikte, yüksek enflasyona çözüm olarak iki yıldır Temmuz ayında yapılan ara zam uygulaması 2024 yılı için askıya alındı.
Işıkhan, AKP Grup Toplantısı öncesi soruları yanıtladığı sırada, asgari ücrete ara zam yapılmasıyla ilgili soruya şu şekilde yanıt verdi:
Emekliler için yapılacak düzenlemelere ilişkin soruya ise Işıkhan, "Emeklilerimize ayrıcalık tanıyan onları destekleyecek psikolojik sosyal ve ekonomik anlamda refahını arttırmak için çalışacağız" dedi.
Merkez Bankası, önceki hafta 2023 enflasyon hedefinden sapma gerekçesiyle hükümete gönderdiği mektupta asgari ücrete tek zam yapılmasını önermişti. Bankanın mektubunda, "Asgari ücretin yılda bir kez güncellenmesi, öngörülen dezenflasyon patikasının tesis edilmesi açısından kritik bir önem taşımaktadır" ifadeleri yer almıştı.
Bankanın şubat ayında açıkladığı enflasyon raporunda da benzer bir vurgu yer almıştı. Raporda, 2024'te asgari ücrete ara zam yapılmayacağına işaret edilerek "2024 yılında asgari ücretin yılın ikinci yarısında güncellenmeyecek olmasının, parasal sıkılığın etkinliğini artırarak dezenflasyonist sürece önemli bir katkı sağlaması beklenmektedir" ifadeleri kullanılmıştı.
"En düşük emekli aylığı 10 bin lira. Zaten temmuz ayında enflasyondan ya da sözleşmeden kaynaklanan farklar emekli aylıklarına yansıtılacak. Bunun dışında asgari ücrete ara zam düşünmüyoruz."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 04:08
Güneş 05:38
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:57
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı