Son Dakika

Yandaş Hacı Yakışıklı, EYT'lileri fena kızdıracak: Ecevit iyi yaptı

Emeklilikte yaşa takılanlar kısaca EYT mağduru vatandaşlar haklarını istiyor. Yeni Akit yazarı Hacı Yakışıklı yazısında EYT'lilere çağrıda bulunup hem destek hem de tepki çekecek ifadeler kullandı.

EKONOMİ 13.06.2022, 10:30
1
Yandaş Hacı Yakışıklı, EYT'lileri fena kızdıracak: Ecevit iyi yaptı
Milyonlarca EYT mağduru vatandaş sorunlarının çözümü için yetkililerden gelecek haberi bekliyor. Yandaş yazar Hacı Yakışıklı, Emeklilikte yaşa takılanlar, kısaca EYT’lilerin haklı taleplerinin FETÖ tarafından da köpürtüldüğü ifade etti.
Yeni Akit yazarı Hacı Yakışıklı, “EYT’de vatandaşın beklentilerini az veya çok karşılayacak bir formül “resmi makamlar tarafından” açıklanmalı…” dedi.
EYT’li vatandaşlara seslenen Hacı Yakışıklı, “Sizi anlıyorum, geçinmek zor, hani emekli olup biraz daha alım gücünüz artsın istiyorsunuz, haklısınız, emeğiyle geçinen insanlarsınız, bizler de öyleyiz, çoğunuzun arkasında garantiler yok, sıkışınca telefon açıp yardım isteyeceğiniz insanlar pek yok, hepsini biliyorum. Ama bu mevzuyu “ölüm kalım meselesi” yapmayın! Hayatınızın merkezine bunu koymayın! “Talep etmeye devam edin” fakat birilerinin “ayak oyunlarına” gelmeyin! Sizi kategorize edip yönlendirmelerine izin vermeyin! Bir bakmışsınız ki düşmanınızın kılıcını kendi dostunuza sallıyorsunuz!” ifadelerini kullandı.
EYT’lilerin bugün mağduriyetinin Bülent Ecevit döneminde getirilen sistemle olduğunu belirten Hacı Yakışıklı, “Verdiğim örnekler çoğaltılabilir, değişik “yaşlar” ve “durumlar” var; her örnek aynı olmuyor. Ama anlaşılması için “tek örnek” üzerinden gittim. Ecevit kötü mü yaptı? Bence olması gerekeni yaptı. Peki ama; “Kanun çıkarıldığı tarihten sonra işletilmeliydi” talepleri haksız mı?
Şimdi vatandaş diyor ki; Ecevit döneminde gelen “yaş sınırını bekleyin” kısmı düzeltilsin. 9 Eylül 1999’dan önce, yani kanun çıkmadan önce “eski kanuna tâbi olanların” durumu tekrar değerlendirilsin. Kanunun “geriye doğru işletilen kısmı” düzeltilsin. Düzeltilir mi? Bütünüyle eski sistem getirilmese de “iyileştirme” yapmak mümkün! İster FETÖ köpürtsün, ister muhalefet sulandırsın; siyaset “vatandaşa” ve “sonuca” bakar. İlgili bakanlığın bir hazırlık yaptığını bilmeyen yok!” dedi.
Hacı Yakışıklı yazısının bir kısmında şöyle devam etti:
“Bu konuda vatandaşı ya “niçin olmayacağına” dair ikna etmelisiniz; yahut “Eski sistemi getirmem ama şöyle kolaylık sağlıyorum” demelisiniz. Çünkü acayip bir beklenti oluştu.
Az veya çok; vatandaşın talebine cevap şart! Ben ekonomist yahut sigorta uzmanı değilim; ama hani kaba hesap yapılsa ve emeklilik yaşı “birkaç sene geriye çekilse” bile vatandaş rahatlayacaktır diye düşünüyorum.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı