Son Dakika

Yargıtay'dan bazı emekli amiralin bildirisine tepki: Gereği yapılacak

Yargıtay Başkanlığından, bazı emekli amirallerin dün yayınladığı Montrö bildirisine ilişkin sert sözlerle tepki geldi: Milletin iradesini hedef alan hiçbir güç ve oluşum kabul edilemez.

GÜNDEM 05.04.2021, 11:10
13
Yargıtay'dan bazı emekli amiralin bildirisine tepki: Gereği yapılacak
Bazı emekli amirallerin hazırladığı ve tartışmalara neden olan  'Montrö bildirisi'ne Yargıtay Başkanlığı da sert tepki gösterdi. Yargıtay'dan yapılan açıklamada, "Anayasal ve yasal yetkiye dayanmayan ve milletin iradesini hedef alan hiçbir güç ve oluşum kabul edilemez." denildi. 
Yargıtay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti devletinin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğu, bütün erklerin yetki ve güçlerini Anayasa ve yasalardan aldığı vurgulandı.

Demokratik hukuk düzeninin korunmasının yargı kurumlarının en temel görevi olduğu hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Anayasal ve yasal yetkiye dayanmayan ve milletin iradesini hedef alan hiçbir güç ve oluşum kabul edilemez. Geçmişte yaşanılanlar göstermiştir ki darbe, muhtıra ve vesayet hevesi olanlar, milletimizin engin feraseti ve eşsiz kahramanlığı ile bertaraf edilmiştir.
Türkiye Cumhuriyeti devletinin güvenliğine, anayasal ve demokratik düzen ile bireysel hak ve özgürlüklere yönelik her türlü müdahaleye karşı yargı yetkisini Türk milleti adına bağımsız ve tarafsız şekilde kullanan yargı kurumları, yasalar çerçevesinde gereğini takdir ve ifa edecektir."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı