Son Dakika

Yıkılan Devlet Hastanesi'nin müteahhidi hakkında yakalama kararı

İskenderun Devlet Hastanesi ile ilgili yürütülen soruşturmada, müteahhit ve fenni mesulü hakkında yakalama kararı çıkarıldı. İddialara göre, binanın yapımında usulsüzlük yapıldığı belirtiliyor.

ASAYİŞ 23.03.2023, 21:20
3
Yıkılan Devlet Hastanesi'nin müteahhidi hakkında yakalama kararı
Hatay ilinde Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisiyle İskenderun Devlet Hastanesi'nin A bloğu yerle bir oldu. Blok, cerrahi yoğun bakım, koroner yoğun bakım ve dahili yoğun bakım ünitelerini barındırdığından, onlarca hasta ve sağlık çalışanı enkaz altında kaldı ve yaklaşık 80 kişi hayatını kaybetti.
İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Suçları Soruşturma Bürosu, enkazın incelenmesi ve örneklerin alınması için 18 Şubat'ta harekete geçti. Resen başlatılan soruşturma kapsamında, A blok için 2012 yılında verilen 'depreme dayanıksız' raporu da tutanaklara girdi. Bu raporun halen hastanenin internet sitesinde yer aldığı ve A blokun fiziki olarak eski olduğu ve deprem dayanıklılık testinin olumsuz sonuçlandığı belirtildi.
İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Suçları Soruşturma Bürosu, soruşturma kapsamında, 4 Mart'ta Hatay İl Emniyet Müdürlüğü'ne bir talimat yazısı gönderdi. Yazıda, denetim ve tedbir almakla yükümlü kamu görevlilerinin kimlik, adres ve iletişim bilgileri istendi ve müteahhit A.Ö. ile fenni mesul S.T.'nin şüpheli olarak ifadesinin alınması kararlaştırıldı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı