12.01.2022, 12:28 73

HER KAFADAN BİR SES…

Günümüz Dünyasında fark ediyorum ki, bilen bilmeyen herkes her konu da konuşuyor. Oysa bazı konularda had bilmek demiyorum ama konuya hâkim olup öyle konuşmak gerek diye düşünüyorum.

Özellikle Dini konularda bilmeden ahkam kesmek, toplumun hassasiyetlerine dokunduğu gibi maazallah insanı küfre götürebilir. İlmi ve Dini dayanağı olmayan konular da BENCE-BANA GÖRE diyemezsiniz. Son günlerde kamuoyunu meşgul eden KUR’AN KURSLARI konusu da böyle yoruma kapalı bir konu olarak görülmektedir.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel bu konuda POT KIRMIŞ ve haddini aşar bir tavır ortaya koymuştur “4 ile 6 yaş arasındaki çocukların, okul öncesi Din eğitimi Milli Eğitim Bakanlığının kontrolünde olmalıdır “ diyerek buna en güzel örneği vermiştir.

Oysa Din Eğitiminin en güzel uygulayıcıları DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI ve denetlenir şekilde oluşmuş mahalli vakıf ve derneklerce olmalıdır. Her mahalle Camisi bir MEKTEP özelliği ile bu konuda en güzel görevi üstlenmektedir, bugüne kadar bu görevi en güzel şekilde devam ettirmişlerdir ve devam etmelidirler diye düşünüyorum.

Millî Eğitim Bakanlığı OKUL ÖNCESİ ana okulları ile, genç dimağları okula hazırlama görevini geliştirerek yapmaya devam etmelidir. Hatta bu okulların yönetim kadrolarında mutlaka, ilgili mahalle muhtarı ve velilerden oluşan bir denetleyici heyet de olmalıdır. Ülke toplumun hassasiyet duyduğu konularda, önüne gelenin çıkıp yorum yapamayacağı günleri özlemle beklemektedir…               

Kısacası İSLA DİNİNİN kesinleşmiş hükümleri ile ilgili kimsenin BANA GÖRE-BENCE deme şansı yoktur. HÜKÜM ALLAH’INDIR BÖYLE BİLİNE….    

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı