"Bankalar o günü bayram ilan edebilir"

Ekonomi yazarı Alaattin Aktaş, bankaların Merkez Bankası'nın 23 Eylül'de beklenen faiz indirimi gerçekleştirmesi ile birlikte kurda aşırı bir yükselme olmazsa o günü bayram ilan edebileceğini yazdı.

EKONOMİ 20.09.2021, 10:50
6
Ekonomi yazarı Alaattin Aktaş, Merkez Bankası'nın 23 Eylül'de iddia edildiği gibi faiz indirimi yapıldığında kurda aşırı bir yükselme olmazsa bankalar o günü bayram ilan edebileceğini yazdı.
Dünya gazetesindeki bugünkü köşe yazısının ilgili kısmında Aktaş, "Merkez Bankası perşembe günü politika faizini yüzde 19’dan aşağı çeker; örneğin yarım puan ya da bir puan indirirse bu en çok kimin işine yarayacak dersiniz?" diye sorarak şöyle devam etti:
"Şu durumda genellikle faizi artırmak için lobi yapmakla suçlanan bankalar aslında indirim için gün mü sayıyor?" sorusunu soran Aktaş, "Ve yine şu durumda faizi biraz da zorlama bir şekilde aşağı çekmeye çalışanlar bir dönem hedef tahtasına oturttukları bankalara omuz mu vermiş oluyor?" diye sordu.
"Bağlantıyı çoktan kurduğunuza eminim. Tabii ki bankaların... Ellerinde tam 901 milyar liralık kamu kağıdı bulunan bankaların...
Dolayısıyla faiz düşürüldüğünde kurda aşırı bir yükselme olmazsa bankalar o günü bayram ilan eder."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 04:08
Güneş 05:38
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:57
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı