Eğitim-Bir-Sen, sezon öncesi sorunları sıraladı

Eğitim ve Öğretim sezonu Pazartesi günü başlıyor. Eğitim-Bir-Sen öncesinde çözüm bekleyen sorunları sıraladı, sorunların göz ardı edilmemesi gerektiğini ve karar alınmasını beklendiğini kaydetti.

GÜNDEM 11.09.2022, 04:35
3
Eğitim-Bir-Sen, sezon öncesi sorunları sıraladı
Yeni eğitim ve öğretim sezonu Pazartesi günü başlıyor. Eğitim-Bir-Sen ise yeni dönemin hayat şartlarının zorlaştığı, alım gücünün düştüğü, eğitim-öğretim masraflarının arttığı, bir dönemde sorunların gölgesinde başlayacak yeni eğitim ve öğretim yılında çözüm bekleyen sorunları sıraladı. Sorunların bir an önce çözülmesi için çağrıda bulundu.

Yeni eğitim ve öğretim yılında var olan sorunlara ilişkin olarak Eğitim-Bir-Sen’den yapılan yazılı açıklamada eğitimcilerin bekleyen birçok sorunun çözülmesi için çağrıda bulunuldu. Başta Öğretmenlik Meslek Kanunu, mali ve özlük hakları, statü sorunlarının çözüm beklediği ifade edilirken, eğitimde şiddet konusunda ise yasal bir düzenleme için çağrıda bulunuldu.

Şubat ayında yürürlüğe giren Öğretmenlik Meslek Kanununun kapsamının genişletilmesi gerektiği ifade edilen açıklamada, kariyer basamakları kapsamında bulunan uygulamanın sorunlu taraflarının giderilmesi gerektiği kaydedildi. Uygulamada bulunan sınav şartının yerine çalışma sürelerinin baz alınması gerektiği ifade edilirken, “8 yılını dolduran öğretmenlere uzman öğretmen, 12 yılını tamamlayanlara da başöğretmen unvanı verilmelidir. Böylece sınav tartışması son bulmalıdır” denildi.

Enflasyonda yaşanan artışlar ile temel tüketim malzemeleri fiyatlarında yaşanan artışlar sebebiyle çalışanları alım gücünün ciddi seviyelerde düştüğüne dikkat çekilen açıklamada, yaşanan bu sorunlara karşı kamu çalışanlarının maaşlarında yaşanan kayıplara karşı düzenleme talebi dile getirildi. Açıklamada, “Eğitim çalışanlarının ve kamu görevlilerinin ücretlerinde oluşan kayıpları ve enflasyona yenilme riskini giderecek mahiyette mali ve özlük haklarında iyileştirmeler yapılmalıdır” ifadeleri kullanıldı.

Öğretmenlik mesleğinde uygulanan ücretli, sözleşmeli ve kadrolu ayrımına son verilmesi gerektiği ifade edilen açıklamada, uygulanan mülakat sisteminin de sona ermesi için çağrıda bulunuldu. Açıklamada, “Öğretmenlerin anayasal haklarını sınırlayan, aile bütünlüğünü bozan, öğretmenler odasında ayrımcılık oluşturan, mesleği ve öğretmenin itibarını zedeleyen sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına son verilmeli, sözleşmeli öğretmenler kadroya geçirilmelidir. Öğretmen adaylarının istihdamındaki mülakat uygulaması, adaylar arasında mağduriyete yol açmaktadır. Bu nedenle, öğretmen atamalarıyla ilgili karar verme süreçlerinde mülakat yöntemi kaldırılmalıdır” denildi.

Eğitimde yaşanan şiddet vakalarına dikkat çekilen açıklamada, şiddet vakalarına karşı ise bir düzenleme çağrısında bulunulurken, “Eğitim kurumlarında görev yapan personele karşı işlenen kasten yaralama suçunun tutuklama nedeni varsayılan suçlardan noktasında düzenleme yapılmalıdır” ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 04:08
Güneş 05:38
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:57
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı