Hamas lideri Heniyye: Adalet, Netanyahu ve terör kabinesinin tutuklanmasını talep ediyor

Filistin direniş hareketi Hamas'ın siyasi büro şefi İsmail Heniyye, İsrail'in Gazze'deki iğrenç suçlarını güçlü bir şekilde kınadı ve rejimin başbakanı ile terör kabinesinin adalet önüne çıkarılması çağrısında bulundu.

DÜNYA 29.04.2024, 11:55
Hamas lideri Heniyye: Adalet, Netanyahu ve terör kabinesinin tutuklanmasını talep ediyor
Hamas lideri İsmail Heniyye, Pazar günü Nelson Mandela'nın torunu Nkosi Zwelivelile Mandela ile İstanbul'da yaptığı toplantıda önemli açıklamalarda bulundu.
Toplantı sırasında Heniyye, İsrail rejiminin kuşatma altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik soykırım savaşında işlediği korkunç suçları güçlü bir şekilde kınadı.
Heniyye, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve terörist kabine üyelerinin cezai eylemleri için tutuklanması gerektiğini vurgulayarak, Gazze'deki devam eden gelişmelerle ilgili uluslararası topluluğun sorumluluğunu vurguladı.
Hamas lideri ayrıca, İsrail'i Gazze'de soykırım yapmakla suçlayan Güney Afrika'nın işgalci rejime karşı Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) dava açma yönündeki tarihi adımı da övdü. Güney Afrika'nın İsrail'e karşı soykırım davası, İsrail'in Gazze'deki Filistinlilere yönelik yaklaşık üç ay süren saldırganlığının ardından Aralık ayı sonunda açıldı. Güney Afrika, davayı açmadan önce işgalci rejimin 1948 Soykırım Sözleşmesi kapsamındaki taahhütlerini yerine getirmediğini belirtti.
Heniyye, konuşmasının başka bir yerinde, Filistin davasına verdikleri limitsiz destekten dolayı Güney Afrika halkına ve hükümetine teşekkür etti. Ülkenin merhum lideri Nelson Mandela'nın Filistin davasına ilişkin tutumunun gerçek insani ve ahlaki boyutlara sahip olduğunu ve ABD ile diğer bazı Batılı ülkelerin İsrail'e sağladığı kör ve taraflı destekle tam bir tezat oluşturduğunu söyledi.
Mandela ise Heniyye'ye oğulları ve torunlarının şehadetinden dolayı taziyelerini iletti. Başkenti işgal altındaki Kudüs şehri olan bağımsız bir Filistin devleti kurulana kadar ülkesinin Filistin davasına devam eden desteğini yineledi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 15 Mayıs 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:24
Öğle 12:40
İkindi 16:29
Akşam 19:46
Yatsı 21:15
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı