Hamas'tan Tel Aviv'e 130 füzeyle saldırı

Gazze Şeridi'nden Siyonist İsrail'in başkenti Tel Aviv'e yönelik roket saldırısı nedeni ile şehrin birçok noktasında siren sesleri yükseldi. Hava savunma sistemleri devreye girdi.

DÜNYA 12.05.2021, 02:20
11
Hamas'tan Tel Aviv'e 130 füzeyle saldırı
Siyonist İsrail- Filistin arasındaki gerilim artarak devam ediyor.
İsrail’in başkenti Tel Aviv’e Gazze Şeridi’nden fırlatılan roketler nedeni ile hava savunma sistemleri devreye girerken, şehrin birçok noktasında siren sesleri yükseldi.
Sağlık görevlileri, Tel Aviv'in güneyindeki Holon kentinde roketler nedeni ile 1’i ağır olmak üzere çok sayıda kişinin yaralandığını aktarılırken, roketlerin bir otobüsü vurduğu öne sürüldü.
İSRAİL POLİSİ MESCİD-İ AKSA'DA FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI
İsrail polisi, Mescid-i Aksa'da Filistinli gençlere saldırdı.
HAMAS, TEL AVİV'E 130 ROKET ATTI
İsrail ordusunun Gazze'ye hava saldırısı düzenleyerek meskun alanda bir binayı vurmasının ardından Hamas Hareketi, Tel Aviv'e 130 roket attığını duyurdu.
Hamas tarafından yapılan açıklamada, "Şimdi, sözümüzü yerine getirirken, El- Kassam Tugayları düşmanın sivil binaları hedef almasına cevaben 130 füze ile Tel Aviv ve çevresinde en büyük füze saldırısını başlattı" ifadesi kullanıldı. 
12 KATLI HANADİ KULESİ YERLE BİR OLDU
Gazze'nin batısındaki Rimal Mahallesi'nde sivillerin yaşadığı Hanadi Kulesi, İsrail'in saldırı tehdidinden kısa süre sonra hava saldırısıyla yıkıldı.
TİKA'nın Gazze ofisinin de bulunduğu binada yaralı ve can kaybına ilişkin bilgiye henüz ulaşılamadı.
Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde ise Telegram'da yayınladığı mesajında İsrail'in Gazze'deki sivil binaları hedef alması durumunda Tel Aviv'e Askalan'dan daha şiddetli füze saldırıları düzenleneceğini belirtmişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 04:08
Güneş 05:38
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:57
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı