Özgür Demirtaş'ın öngörüsü tuttu, trol baka kaldı: Cahil cesareti...

Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, ekonomiye yönelik öngörülerinin tuttuğunu yaşanan gelişmeleri paylaşarak duyurdu. Özgür Demirtaşkendisine tepki gösteren bir kullanıcıyı eleştirdi.

EKONOMİ 18.07.2022, 16:00
17
Özgür Demirtaş'ın öngörüsü tuttu, trol baka kaldı: Cahil cesareti...
Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı, Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş geçtiğimiz günlerde, 2017 yılında yaptığı bir paylaşımı tekrar paylaşarak bir hatırlatmada bulunmuştu. Özgür Demirtaş, Çin’de gayrimenkul sektörünün borçluluk oranının yüzde 317 olduğuna dikkat çekerek Çin’de ‘gayrimenkul sektörünün batacağını’ öngörmüştü. Prof. Dr. Özgür Demirtaş bu öngörüsünün tuttuğunu, Çin’in bankaları acil toplantıya çağırmasıyla ilan etmişti.
Özgür Demirtaş, 10 Şubat 2017 yılında söz konusu paylaşımını alıntı yaparak, “Bingo! Çin Devleti Bankaları acil toplantıya çağırmış. Çin halkının bir kısmı emlak ödemelerini yapamıyor…” demişti.
Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ın bu paylaşımı takipçileri tarafından eleştirilmişti. Ekşi Sözlük’te hakkında yazılarınları da paylaşan Özgür Demirtaş, “Hiçbir öngörüsü yok” Henüz dediği 5 buçuk yıl önce. İnternet ilginç bir yer istediğini yazabiliyorsun.” dedi. 
Özgür Demirtaş iflası açıkladı! Acil deyip 'altın tüyo'yu verdi
Özgür Demirtaş’ın bu paylaşıma ise bir başka takipçisi, “Biri Özgür Demirtaş'a Amerika'nın 100 trilyon dolar borcu olduğunu, GDP'ye oranının %350'nin üstünde olduğunu, Bir ekonomist olarak bu devasa borcun Çin emlak sektöründen çok daha sıkıntılı olduğunu söylesin. Kimsenin öngöremediği şeyi belki ABD içinde görebilir.” dedi.
Prof. Özgür Demirtaş ise bu yorumu alıntılayıp tepki gösterdi. Özgür Demirtaş, şunları yazdı:
“1) Biri Osman Aka’ya: ABD’nin borcunun 100 değil 30 Trilyon olduğunu.
GDP’ye oranının %350 değil %120 seviyesinde olduğunu.
Çin’deki emlak borcunun bundan çok daha fazla olduğunu. 
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaması, kafadan atmaması gerektiğini söylesin.
2) Cahil cesareti böyle bir şey. Kafadan atıyorsun. Attığına kendin inanıyorsun. Bu rakamları ezbere bilen adama atarlanıyorsun.
Konu hakkında zerre bilgin yok ama fikrim var diye dolaşıyorsun…”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 04:08
Güneş 05:38
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:57
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı