Veyis Ateş açıklama yapacaktı... Korkusunu yönetime açıkladı

SBK Holding sahibi Sezgin Baran Korkmaz ile Veyis Ateş arasındaki 10 milyon avroluk para olayında yeni bir gelişme yaşandı. Veyis Ateş'in son anda açıklama yapmaktan vazgeçtiği belirtildi.

GÜNDEM 17.06.2021, 10:55
9
Veyis Ateş açıklama yapacaktı... Korkusunu yönetime açıkladı
Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, Habertürk TV sunucusu Veyis Ateş hakkında bir yazı kaleme aldı.  Saymaz, “Veyis Ateş olayı” başlıklı yazısında, “Korkmaz'ın yakın çevresine anlattığına göre… Bu yıl 7 Ocak'ta cep telefonu çaldı. Arayan, Veyis Ateş'ti. Ankara'da olduğunu ve çeşitli resmi görüşmeler yapacağını iddia ederek, “Haksızlığa uğradığınızı biliyorum. Vicdanım elvermedi. Devreye giriyorum. Bir klik var. Kliği çözmemiz lazım” dedi. Korkmaz, “Nasıl çözeceğiz?” diye sordu. Ateş, “Borcu sileceksin, bir de 10 milyon Euro vereceksin. Arada bazı arkadaşlar var. Hakkında medyada yapılan olumsuz algı tersine dönecek” diye yanıt verdi. Ateş'in bilmediği bir şey vardı: Korkmaz, 12 dakikalık görüşmeyi kaydetmişti.” diye yazdı.  Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ’ın iddiaları yazılı olarak Veyis Ateş’e sorduğunu aktaran İsmail Saymaz, Ateş’in iddiaları kesin dille reddettiğini yazdı. Veyis Ateş’in yazılı açıklama hazırladığını ancak paylaşmadığını belirten Saymaz, şunları kaydetti:

“Tekdağ, “Yazılı açıklama yap, yalanla. Şaibe kalksın, sana sahip çıkalım” dedi. Ateş, hazırladığı yazılı metni Tekdağ'a gönderdi. Girişe “Kurumuma, mesleğime ve aileme saygımdan ötürü…” diye yazıldı. Ancak Ateş, açıklamayı paylaşmadı. Dört saat sonra Tekdağ'ı arayarak “Vazgeçtim. Peker saldırır, çocuklarıma zarar verir” dedi. Tekdağ, “Açıklamayı yapıp yapmamak senin bileceğin iş. Yapmazsan gazeteciliği sürdüremezsin, bunu da bil” dedi. Tekdağ, Ateş'i süresiz izne çıkardı.Ta ki Korkmaz, geçen cumartesi Yılman'a kaydı dinletene…Ertesi gün Fatih Altaylı'yı arayana değin. İki gazetecinin yazmasıyla iddia kamusallaştı. Habertürk, pazartesi günü Ateş'ten savunma istedi.Evrak salı günü Ateş'e ulaştı. İhtimal, Ateş'in işine son verilecek. Habertürk yetkilileri bana şunları söyledi: “Bunu kimse kaldıramaz. İddialar gazetecilikle ilgili değil. Biz işin böyle bir boyutu olduğuna (para istendiğine) ikna olduk.” Başkaları da dinlemişBir ses kaydı var.Üç dakikasının içeriğini Yılman'dan okuduk.Bütününde neler konuşulduğunu bilmiyoruz. Bazı AK Partililerin de kaydı dinlediğini işittim. Buna rağmen Ateş susuyor. Korkmaz ise yakın bulduğu gazeteciler üzerinden şantaja uğradığını iddia ediyor.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 04:08
Güneş 05:38
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:57
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı