Son Dakika

Saadet Partili Kozan Belediyesi’ne bir ödül daha

Tarihi Kentler Birliği’nin düzenlediği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda Saadet Partili Kozan Belediyesi de ‘Proje Uygulama Dalında’ ödüle layık görüldü.

KÜLTÜR SANAT 05.10.2022, 07:05 05.10.2022, 12:59
3
Saadet Partili Kozan Belediyesi’ne bir ödül daha

Saadet Partili Kozan Belediyesi, ilçedeki yapım, onarım çalışmalarına büyük bir özenle devam ediyor. Kozan Belediyesi’nin yaptığı bu çalışmalar Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda ödüle layık görüldü. Yarışmada ‘Proje Uygulama Dalında’ ödül alan Kozan Belediyesi, ilçenin tarihi yapısına özen göstermesi ve buna yönelik çalışmalar yapması memnuniyetle karşılandı. Kozan Belediyesi, geçtiğimiz Mayıs ayında Tarih Kentler Birliği tarafından ‘Müze Özendirme’ yarışmasında ve 2009 yılında ‘proje’ ödülünü almaya layık görülmüştü. Alınan ödüle ilişkin konuşan Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, “Kozan tarihi bir şehrimiz. Anavarza antik kenti Kozan’da ve UNESCO’nun dünya mirası listesinde” dedi.
Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nın İstanbul’da düzenlenen töreninde, Kozan’ın layık görüldüğü ödüle ilişkin konuşan Saadet Partili Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, “Burada olmaktan gurur duyuyorum. Kozan tarihi bir şehrimiz. Anavarza antik kenti Kozan’da ve UNESCO’nun dünya mirası listesinde. Kozan Kalesi, Kilikyalılar Manastırı da Kozan’da. Osmanlı’nın sancak merkezi. Cumhuriyetin ilk yıllarında il merkezi, Mareşal Fevzi Çakmak, Kozan milletvekilliği yapmış. Narenciyenin yüzde 25’i Kozan’da üretilir. Türkiye’nin en büyük bal üretim tesisleri Kozan’dadır. Bir Zamanlar Çukurova dizisinin çekildiği çarşı bizim yukarı çarşı. Üzerinde çalışıp, sokak düzenlemesi yaptığımız çarşı. Kozan Belediyesi olarak orada 170 dükkân onardık. Ben Tarihi Kentler Birliği’nin kurulduğu günden beri içindeyim” ifadelerini kullandı.Süleyman İnci

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 04:08
Güneş 05:38
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:57
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı