17.11.2021, 12:17 74

MEHMET ÖZHASEKİ TEVBE ETMELİDİR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı  ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki katıldığı bir programda, LGBT’li bireylerle ilgili düşünceniz nedir? sorusuna mensubu bulunduğu siyasi zeminin ve partinin duruşunun aksine çok şaşırtıcı ve tabanda çok büyük rahatsızlığa sebep olacak bir cevap verdi

Mehmet ÖZHASEKİ LGBT’li bireylerle ilgili düşünceniz nedir? Sorusuna cevaben;

“Cenab-ı Allah hiçbir şeyi lüzumsuz abes yaratmamıştır! Her yarattığında bir hikmet vardır. Hayat zıtlıklar üzerine kaim, aklık varsa-karalık var, uzunluk varsa-kısalık var, iyilik varsa-kötülük var. Allah her şeyi bir denge üzerinde yaratmıştır. Mademki Allah yaratmış, hepsinin başımızın üstünde yeri var. Onu Allah'ın yarattığı bir emanet gibi görmek her kulun vazifesi diye düşünüyorum. Her inançlı insanın işi diye düşünüyorum. Onun dışında saygı duymak ve tercihlerine sonuna kadar saygılı olmaktan başka elimizden bir şey gelmez bana göre." ifadelerini kullandı.

Önce özetle mesele;

İnsan türü kadın ve erkek olmak üzere iki cinstir. Üçüncü bir cinsiyeti yoktur. Hünsa yani hermafrodit dediğimiz durum ise genetik bir yatkınlık değildir. Aynı zamanda doğuştan gelen bir eşcinsellik de değildir. Kalıtımsal bir bozukluktur. Yani üçüncü bir cinsiyet değil bir hastalıktır.

Bugün LGBT lobilerinin dayatmacılığını yaptıkları eşcinsellik çeşitleri ise doğuştan gelen bir yaratılış değildir. Aksine sonradan kazanılan (edinilmiş) bir sapkınlıktır.  

Dolayısıyla eşcinselliğe/eşcinsellere saygı duymak;

Allah’ın yarattığına saygı duymak demek değildir. Zira eşcinsellik, Allah’ın yarattığını beğenmemektir.  Eşcinsellik insanı yaratan, cinsiyetini tercih edip belirleyen Allah’a:  “senin tercihin beni ilgilendirmez, senin tercihini onaylamıyorum. Sen İlah olarak buna karışamazsın. Kadın mı erkek mi olacağıma, cinselliğimi kadından mı erkekten mi gidereceğime ben karar veririm sen bu konuda bana karışamazsın” demektir. Bu apaçık ve net bir şekilde Allah’a kafa tutmaktır.

Bu yüzden biz;

Allah’a kafa tutanın Allah’a kafa tutma tercihine saygı duymayız. Ayrıca bu sapıkların başımızın üstünde yeri yoktur. Çoluğumuzu çocuğumuzu ifsad edenlerin başımızın üstünde yeri olamaz

Buraya kadar eşcinsellik sapkınlığının ne olup ne olmadığına dair özetin özeti bilgi verdik. Aslında bu konuda söylenecek çok söz var. Ancak biz de biliyoruz Mehmet Özhaseki de biliyor ki “lafın tamamının söyleneceği kişiler bellidir.” O nedenle meram anlaşılmıştır.

Merak edi/yorum neden bu açıklama;

Açıkçası bu cevabın bu şekilde verilmesinin birkaç sebebi olabilir diye düşünüyorum. 

  • Siyasi gerekçeler ve oy kaygısı
  • Ropörtaj anında LGBT  sorusu ile sıkıştırılmak istendiğini düşünüp, anlık olarak durumu savuşturmak ve LGBT lobisinin ve medya gücünün şerrinden (incinden) kurtulmak isteği
  • Gerçekten böyle düşünüyor olmak
  • Konu hakkında bilgisi olmadığı için böyle düşünüyor olmak

Bu gerekçelerin hepsini tek tek inceleyip değerlendirmek gerekeli mi bilemiyorum.  Özetle bir bakış yapalım isterseniz.

Siyaset duruma göre değişen kanaat ve görüş serdetmekle yapılacak bir iş olarak görülürse çok yakışışız bir mekanizma olarak karşımıza çıkar. Benzeri siyasetçilerden şekvamız dağlara çıkmışken Mehmet Özhaseki’den böyle bir tavrı görmek istemeyiz.

Korkularınız linç edilme endişeniz ve bir takım lobilerin baskısı sizi gerçek düşüncenizi söylemekten alıkoyacaksa siz neyle nasıl mücadele edeceksiniz? Biz size nasıl güveneceğiz? Lider taşın arkasına saklanırsa halk dağın arkasına saklanır diye gürleyen bir lider en son 15 Temmuzda aslanlar gibi kükreyip milleti ardından sürüklemişken LGBT lobilerinden çekinmek kabul edilebilir olmasa gerek.

Bilgi sahibi olmamak özellikle bu meselede mazeret olamaz.  Zira bu kadar önemli bir konuda böylesi önemli görevler üstlenmiş bir siyasetçi için özrü kabahatinden büyük bir şeydir.

LGBT konusunda gerçekten böyle düşünüyor olmak ise Allah korusun ve eyvahlar ile dahi izah edemeyeceğimiz bir boyut olur.

Son söz;

Mehmet Özhaseki büyük bir hata yapmış bir günah işlemiştir. Allah’ın Kur’anda bir toplumun helakına sebep olarak haber verdiği, Hz Peygamberin (sav) lanetlediği bir sapkınlığa saygı ve Allah’ın yarattığı, hayatın merkezine dokunmamak gibi bir yaklaşım sergilemiştir. Bu nedenle tevbe etmeli. Kamuoyuna kendisinin ve partinin bu eşcinsel sapkınlıktan uzak olduğunu, bunlara saygı duymadığını deklare ederek özür dilemelidir.

Rabbim hakkı hak bilip hakka tabi olanlardan, batılı da batıl bilip ondan uzak duranlardan eylesin.

Vesselam!

Osman HAZIR

16.11.2021

Anamur

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı