15.05.2023, 16:42 250

O BAHAR GELECEK

Cumhurbaşkanı seçimi ve 28. dönem milletvekili genel seçimi yapıldı. Milletvekili seçimi tamamlansa da % 50+1 oyu alan olmadığı için cumhurbaşkanı seçimi ikinci tura kaldı.

Seçim sonuçlarına baktığımızda Millet İttifakı’nın ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun büyük bir başarı elde ettiğini görüyoruz. Millet İttifakı’nın bir önceki seçime göre milletvekili sayısı artmış Cumhur İttifakı’nın milletvekili sayısı ise düşmüştür. Cumhurbaşkanı seçiminde iktidardan az bir farkla seçimi sonuçlandırmasına rağmen aslında Millet İttifakı yine büyük bir başarı elde etmiştir. Niye mi büyük başarı?

İktidar devletin tüm imkânlarını kendi malvarlığı gibi kullanmış ve seçim çalışmalarında hesapsızca harcamıştır.

İktidar eşitler arası bir seçim yapılmasına engel olmuş; tüm bakanları, valileri, bürokratları ve kamu çalışanlarını kendi seçim çalışmasına hizmet ettirmiştir.

Bakanlar istifa etmeden milletvekili adayı olmuş, seçim güvenliğini sağlaması gereken kurumlar seçimin tarafı olmuştur.

İktidar ekonomiyi berbat bir hale getirmesine, devleti borç batağına sokmasına, itibarımızı hiçe sayarak parayla şerefli Türk vatandaşlığını dahi satmasına rağmen ekonomiyi iyi göstermeye çalışmış, hesap kitap yapmadan sırf seçimi kazanmak için her türlü maddi vaatte bulunmuştur.

İktidar ABD’deki seçimlere bile müdahil olduğu ortaya çıkan ve bu sebeple Trump’ın alaşağı olmasına sebep olan Rusya’nın sonsuz desteğini almıştır. Hatta Rusya’nın başından gitmeyi bilmeyen, kendisini dünyanın merkezi kabul eden Putin, sırf seçimi kazansın diye kameralar önünde Cumhurbaşkanımıza methiyeler düzmüştür. Rusya iktidara destek olmak için doğalgaz alacağını bile ertelemiştir. Tabii bunlar bizim bildiklerimiz…

İktidar dışarıdan ülkeye para pompalatmış, Katar, Suudi Arabistan gibi ülkeler Türkiye’ye para göndermiştir. Tabii yine bunlar bizim bildiklerimiz…

İktidar siyonizmin ülke siyasetlerindeki etkisini bildiği için İsrail ile ilişkileri en üst düzeye taşımıştır. Öyle ki Cumhurbaşkanımızın Kılıçdaroğlu seccadeye bastı diye mitinglerine seccadeyle çıktığı Ramazan ayında Yahudi askerler Mescid-i Aksa’ya postalları ile girmiş, ilk kıblemizi darmaduman etmiş, Filistinlilere her türlü işkenceyi yapmış, birçok Filistinli şehit olmuştu. Kılıçdaroğlu seccadeye bastı derken dili varıp İsrail askerleri Mescid-i Aksa’ya postalları ile girdi diyememiştir.

İktidar seçim bütçesini değil devlet bütçesini kullanmıştır.

İktidar sadece A Haber, ATV, TRT ve yandaş medya ile beyin yıkamamış, tüm kanallarda uzun süreli ve hatta aynı anda reklamlar yayınlatarak büyük bir beyin yıkama ve algı yönetimi ile seçmenin iradesini etkilemeye çalışmıştır.

İktidar seçim çalışmaları esnasında muhalefettekiler için “müebbet ceza ya da vücutlarına mermi alırlar” tehdidinde bulunmuştur. Emrinde askerin ve polisin bulunduğu iktidarın bu tehdidi yenilir yutulur gibi değildir. 2019 yerel seçimlerinde Malatya Pütürge’de Saadet Partisi’nin iki müşahidinin AKP’lilerce öldürülmesi ve katilin serbest bırakılması bu tehditlerin ciddiyetini gözler önüne sermektedir.

İktidar ülkeyi karanlık dönemlere götürmüş seçim döneminde faili meçhul siyasi cinayetler işlenmiş, muhalefet partilerinin teşkilat binaları kurşunlanmış, muhalefet liderleri tehdit edilmiştir.

İktidar İslam’a hizmet ediyor gözükerek İslami değerleri siyasetine alet etmiş sonuna kadar kullanmıştır. Dine hizmet eden değil dini kullanan olmuştur.

İktidar seçim döneminde kendi vatandaşını tehdit etmiş, “günü geldiğinde tuttuğumuz defteri açacağız” diyerek seçimden sonra hesaplaşılacağını ifade etmiştir.

İktidar teknolojiyi bile göz göre göre yalan ve iftiralar için kullanmış, hazırladığı videolar ile muhalefeti terör yandaşı gibi göstermeye çalışmıştır. Sahte gazeteler ve broşürler hazırlamış ve dağıtmıştır. Tartışmalı olan dezenformasyon düzenlemelerini en başta kendi ihlal etmiştir. Bu da göstermiştir ki hukuki düzenlemeler iktidar ve yandaşları için geçerli değildir.

İktidar PKK elebaşı ile har daim görüşüp, her seçimde desteğini almaya çalışıp TRT ekranlarına bile kardeşini çıkartırken bu yetmemiş bir oy fazla alırım düşüncesi ile Hizbullah’ı terör örgütü olarak görmeyip destekleyen HÜDA PAR ile ittifak yapmıştır. HDP/Yeşil Sol Parti de şu an sizi destekliyoruz dese gözü kapalı onlar ile de her yerde ve alanda işbirliği yapmaya hazırdır.

İktidar muhalefetin seçim çalışmalarını her aşamada baltalamış, izin vermemiş, bayraklarını kaldırmış, afişlerini boyamış, hatta çocuk, kadın, yaşlı demeden taşlattırmış taşlayanları da hemen salıvermiştir.  

Bu başlıklar dahi Millet İttifakı’nın niye büyük bir başarı kazandığı sorusuna cevap vermektedir.

Alınan oy oranları ve milletvekili sayıları eşitler arası ve adil olmayan bir seçimin sonucudur. Kelle koltukta bir seçim mücadelesi verilmiş, mitinglere kurşun yelekle çıkılmıştır.

İkinci turda Kemal Kılıçdaroğlu’nun 13. Cumhurbaşkanımız olacağına inanıyoruz. Çünkü o bahar gelmelidir… Ülkemiz artık dinginliğe ve sükûnete kavuşmalı, adil bir düzen kurulmalı, hukukun üstünlüğü sağlanmalı, vatandaşlar siyasi görüşüne bakılmadan eşit muamele görmeli, liyakatli kadrolar işbaşına gelmeli, icraatlerde şeffaflık hâkim olmalı, çalışan çalışmasının karşılığını almalı, insanımız sosyal yardımlara muhtaç olmamalı, anne-babalar çocuklarının isteklerini gönül rahatlığıyla karşılayabilmeli, umudunu yitiren gençlerimizin geleceğe dair umutları yeşermeli, ülke toprakları-fabrikaları-madenleri-stratejik kaynakları yabancıya satılmamalı, ülke belli grupların paylaşacağı bir pasta olmaktan çıkarılmalı, Türk vatandaşlığı satılmamalı hak edilmelidir…

Her Şey Çok Güzel Olacak…

Sana Söz Yine Baharlar Gelecek…

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:17
Güneş 06:37
Öğle 12:51
İkindi 16:16
Akşam 18:56
Yatsı 20:11
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı