Son Dakika

Ortak adayımız 13. cumhurbaşkanı olacak

Altılı Masa, Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde 6’ncı toplantısını gerçekleştirdi. 6 saat süren zirveden sonra alınan kararlar, bir bildiriyle kamuoyuyla paylaşıldı.

SİYASET 23.08.2022, 07:25 23.08.2022, 17:46
4
Ortak adayımız 13. cumhurbaşkanı olacak

Altılı Masa, Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde 6’ncı toplantısını gerçekleştirdi. 6 saat süren zirveden sonra alınan kararlar, bir bildiriyle kamuoyuyla paylaşıldı.
Milletimiz emin olsun; ortak cumhurbaşkanı adayımız hem ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. cumhurbaşkanı’ hem de sadece bu masa etrafında bir araya gelen siyasi partilere oy verenlerin değil, ‘herkesin cumhurbaşkanı’ olacaktır” ifadelerinin altının çizildiği bildiride şunlara da yer verildi: “Milletimiz müsterih olsun; bu karanlık günlerin bitmesine çok az kaldı. Bu topraklarda toplumsal kutuplaşma son bulacak; toplumsal barış hâkim olacak. Öfke ve nefret dili kaybedecek; nezaket ve karşılıklı saygı kazanacak. Demokrasi ve hukukun üstünlüğü tesis edilecek. Ahlâki yozlaşma ve manevi tahribatın önüne set çekecek etkin politikalar geliştirilecek. Rüşvet, torpil, iltimas gidecek; adalet, dürüstlük ve liyakat gelecek. Hak eden, hak ettiğini eksiksiz alacak. İsraf ve hayat pahalılığı son bulacak; üretim esas alınacak. Geniş halk kitlelerinin yoksullaşmasına yol açan bir avuç rantiyeciye kaynak aktarımına son verilecek.
Saadet Partisi ev sahipliğinde toplanan altılı masanın 1’inci tur son toplantısı yaklaşık 6 saatin ardından sona erdi. “Liderler Buluşması”nın ardından 6 genel başkanın imzalarının yer aldığı bir bildiri kamuoyuyla paylaşıldı. Bildiride 6’lı masanın birlikteliğinin kararlı bir şekilde devam edeceği vurgulandı. Ayrıca bildiride 2’nci tur ilk toplantının ise Cumhuriyet Halk Partisi’nin ev sahipliğinde 2 Ekim 2022’de yapılacağı duyuruldu.

Zirvenin ardından paylaşılan bildiride, 12 Şubat’ta yapılan ilk zirveden daha kararlı ve umutlu olunduğunun altı çizilirken, “Ortak sorunlarımız karşısında ortak sorumluluklarımızın ağırlığını hepimiz omuzlarımızda hissediyor ve iş birliği kararlılığımızı da bu sorumluluk bilinciyle sürdürüyoruz. Bugünden itibaren seçim öncesi, seçim dönemi, seçim günü ve seçim sonrası olmak üzere önümüzdeki tüm süreçlerde istişareye önem veren anlayışımızla birlikte yol yürümeye devam etme kararlılığında olduğumuzun altını tekraren çizmek isteriz. Ülkemizi, hemen her alanda içine sürüklendiği bu krizlerden düzlüğe çıkarana ve her bir insanımızın rahat bir nefes alacağı günleri birlikte kurana dek; mücadelemiz ve iş birliğimiz, hedef ve ilkelerimiz doğrultusunda devam edecektir. Şu hususu da özellikle kamuoyuna beyan etmek isteriz ki; son dönemlerde yoğunlaşan partilerimize yönelik baskı ve şiddet uygulamaları mücadele kararlılığımızı asla sarsamayacaktır” ifadelerine yer verildi.

“Milletimiz emin olsun; ortak cumhurbaşkanı adayımız hem ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. cumhurbaşkanı’ hem de sadece bu masa etrafında bir araya gelen siyasi partilere oy verenlerin değil, ‘herkesin cumhurbaşkanı’ olacaktır” ifadelerinin altının çizildiği bildiride, şunlara da yer verildi: “Milletimiz müsterih olsun; bu karanlık günlerin bitmesine çok az kaldı. Bu topraklarda; toplumsal kutuplaşma son bulacak; toplumsal barış hâkim olacak. Öfke ve nefret dili kaybedecek; nezaket ve karşılıklı saygı kazanacak. Demokrasi ve hukukun üstünlüğü tesis edilecek. Ahlaki yozlaşma ve manevi tahribatın önüne set çekecek etkin politikalar geliştirilecek. Rüşvet, torpil, iltimas gidecek; adalet, dürüstlük ve liyakat gelecek. Hak eden hak ettiğini eksiksiz alacak. İsraf ve hayat pahalılığı son bulacak; üretim esas alınacak. Geniş halk kitlelerinin yoksullaşmasına yol açan bir avuç rantiyeciye kaynak aktarımına son verilecek.”

Karamsarlığa kapılma zamanı değil, zamanın her geçen gün umudu büyütme zamanı olduğunun vurgulandığı bildiri şu ifadelerle noktalandı: “Çünkü biz kazanacağız, Türkiye kazanacak! Biz kazanacağız, 85 milyon insanımız kazanacak! Bu vesileyle milletimizin özgürlüğü, birliği ve beraberliği önünde hiçbir engelin duramayacağını simgeleyen 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve tazimle anıyoruz. Bu inanç ve kararlılıkla iş birliğimizin çok daha güçlü bir şekilde devam edeceğini ve bir sonraki toplantımızı 2 Ekim 2022 Pazar günü saat 14.00’te CHP Genel Merkezi’nde gerçekleştireceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Zirvenin ardından zirvenin ev sahibi Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, liderlere ata tohumlarından elde edilen ürünlerle hazırlanmış birer sepet hediye etti.  Hediye edilen sepette “Süt mısır, yumurta patlıcanı, topan patlıcan, kemer patlıcan, pembe domates, sarı prens domates, çikolata domates, pembe çeri domates, salkım domates, ampul çeri domates, Ayaş domates, sarı çeri domates, kırmızı çeri domates, iri kırmızı domates, burunlu köy biberi, kıl biber, çarliston biber, yeşil sivri biber, lapya biber, dolmalık biber, Arnavut biberi, mor acı biber, turşuluk sarı biber” yer aldı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı