02.03.2021, 11:25 173

Soğan ve Patates Stokçuları Depoları Yine Doldurmuş(!)

2018 yılındaki soğan ve patatesteki fahiş fiyat artışının nedenini depolarda stoklanan ürünler olarak belirlediler. Depolar basıldı. Depolarda soğan ve patates koymak adeta suç olarak kamuoyuna gösterildi. Sabahtan akşama medya haber yaptı, her baskının videosu medyaya servis edildi. Vatandaş, kendisine gösterildiği şekliyle kim olduklarını bilmediği ve hiç bir zaman bilemeyeceği kişilere akşamdan sabaha bela okudu. Peki ne oldu? Fiyatlar ne kadar azaldı? Yapılan baskınlar neticesinde hallere sevki gerçekleşen ve satışa sunulan ürünler, ürün fiyatında 20-30 kuruşluk bir indirim meydana getirdi. Oysa fiyatlar 2 liradan 7-8 liraya kadar çıkmıştı. Böylece fiyat artışının asıl nedeninin depolardaki ürünler olmadığını görmüş olduk. Akşamdan sabaha, sabahtan akşama bir türlü kim oldukları belirlenemeyen ve fiyatlardaki artışın müsebbibi olarak gösterilen stokçu birkaç tüccar için; piyasayı manipüle ediyorsunuz, benim vatandaşıma, benim halkıma kimse pahalı ürün yediremez bütün depolarınızı basacağız, ürünleri bilerek siz çürüttünüz diye ayar verildi. Ama bunlar kimdir, nedir, piyasaya ne kadar hakimler bir türlü ortaya çıkmadı. Vatandaş yine siyasi ranta kurban edilmişti.

Şimdilerde ise stokçuluk(!) yine revaçta. Soğan ve patates yine depolarda çürümek üzere. Ama haberlerde, bu ürünlerin stoklandığı depolara yapılan baskın görüntülerini görmüyoruz. Kimse, depolarda çürüyen ürünlerden bahsetmiyor. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı ''Patates ve soğan depolarda alıcı beklemektedir. Havalar gün geçtikçe daha da ısınmaktadır. Patates ve soğan acilen pazara arz edilmezse çürüyecek, milli servet ve üreticilerimizin emeği heba olacaktır. Üreticimizin bin bir emekle ürettiği bu ürünler üreticimizin elinde kaldı. Halen depoda olan ürünlerin pazarlanması konusunda Hükümetimiz üreticimize sahip çıkmalıdır'' diye feryat ediyor. Ama duyan var mı? Herhangi bir medya kanalında haberini gören var mı? Yok. Tüketici vatandaş da üretici vatandaş değil mi? Benim üreticimin ürettiği ürünleri depolarda çürüdüğünü çaresizce izlemesine müsaade etmeyiz diye sahip çıkan bir siyasi gördünüz mü? Fiyat artınca hemen ithalat ile piyasayı terbiye edenler arz fazlası olan ürün için pazar bulma ve ihraç etme konusunda da mahirler mi acaba?

TZOB başkanının depolarda çürüyen ürünler için yaptığı açıklamayı haber yapmayanlar, üreticiden çıkan ürünlerin zincir marketlerde 3-4 kat daha pahalıya satıldığı konusunda yaptığı açıklamaları haber yapıyorlar. Neden mi? Nedenini biliyorsunuz....

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:17
Güneş 06:37
Öğle 12:51
İkindi 16:16
Akşam 18:56
Yatsı 20:11
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı