Deprem bölgesini unutmayalım, unutturmayalım

 ASRİAD Genel Başkanı Adnan Danışman, deprem bölgesiyle ilgili tüm sivil toplum örgütlerinin, yardım derneklerinin olağanüstü bir çaba sarf ettiklerini belirtti.

EKONOMİ 05.05.2023, 07:20 05.05.2023, 11:51
1
Deprem bölgesini unutmayalım, unutturmayalım

 ASRİAD Genel Başkanı Adnan Danışman, deprem bölgesiyle ilgili tüm sivil toplum örgütlerinin, yardım derneklerinin olağanüstü bir çaba sarf ettiklerini belirterek, “Depremde her şeyini kaybeden, bugün çadırda veya konteynerde yaşayan mağdur kardeşlerimize yönelik olarak yardımların istikrarlı şekilde sürmesi gerekiyor. Kısaca deprem bölgesini unutmayalım, unutturmayalım” diye konuştu.
ASRİAD (Asrın İşadamları Derneği Genel Başkanı) Adnan Danışman, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerle yerle bir olan bölgelerde vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları noktasında herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirterek, “Depremin yaşandığı gün, biz ASRİAD olarak bir kriz masası oluşturduk. Bölge ile ilgili yapılabilecekleri ivedi olarak ortaya koyduk. Türkiye’deki tüm sivil toplum örgütleri, yardım dernekleri gibi biz de yardımlarımızı organize ettik. Sadece kendi üyelerimizden toparladığımız yardımları bölgeye hemen ulaştırdık. Ama inanın ilk günler çok sıkıntılı geçti. Tam anlamıyla bir kaos ortamı vardı. Devletimizin ve AFAD’ın deprem bölgesine hâkimiyeti neredeyse birkaç günü buldu. Elbette arama kurtarma çalışmaları ile birlikte depremzedelerin iaşesi, yemesi, barınma problemlerinin giderilmesi gerekiyordu. Bölgedeki kaos ortamının kalkmasından sonra biz de AFAD’ın koordinasyonunda yardım TIR’larımızı organize ederek bölgeye gönderdik” dedi.

ASRİAD olarak deprem bölgesi için sadece kendi üyelerinin katıldığı bir deprem fonu oluşturduklarını vurgulayan Danışman, “Depremzedelere yardımlarımızı tamamen bu fondan karşılamaktayız. Adıyaman merkezinde ASRİAD’ın bir yardım lojistik deposu bulunmakta. Şu anda bu depodan yardımlarımızı yıkıma uğrayan bölgedeki depremzede kardeşlerimize ulaştırmaya gayret ediyoruz. Temizlik ve hijyen malzemeleri, su, gıda kolileri, yani depremzede kardeşlerimizin iaşeleri noktasında yardımlarımızı sürdürüyoruz. Şu anda şehir merkezindeki afetzede kardeşlerimize olağanüstü bir çaba ortaya koyarak bölgeye intikal eden sivil toplum örgütleri, yardım kuruluşları yardımlarını aktarıyorlar. Ama sıkıntı kırsal bölgelerdeki kardeşlerimize de ulaşabilmek. Biz yardımlarımızı kesintisiz olarak 6 ay kadar daha sürdüreceğiz ve daha sonra önümüze bakacağız. Depremzede kardeşlerimiz için yıkıma uğrayan 11 ilde ve ilçelerde canla başla çalışan, tüm imkânlarını ortaya koyan, hatta bu imkânlarının fevkinde yardımlar organize eden tüm sivil toplum örgütlerine, yardım derneklerine benim acizane tavsiyem şu olacaktır: Bu bölgenin ihyası, ayağa kalkabilmesi yönünde yapılacak çalışmaları ayrı bir kategoride değerlendiriyorum. Ama depremde her şeyini kaybeden, bugün çadırda veya konteynerde yaşayan mağdur kardeşlerimize yönelik olarak yardımların istikrarlı şekilde sürmesi gerekiyor. Kısaca deprem bölgesini unutmayalım, unutturmayalım” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı