Son Dakika

Dolar sil baştan yaptı! Sıfır araba fiyatları için acil zam! Telaş var

Dolar kurunda artış sonrası sıfır araba fiyatları listesi yeniden şekilleniyor. Haziran başı zamlanan sıfır otomobil fiyat listesi yeni rekor sonrası cuma zamlanıyor. Sıfır araba fiyatları uçuyor...

EKONOMİ 08.06.2023, 15:30 08.06.2023, 19:00
6
Dolar sil baştan yaptı! Sıfır araba fiyatları için acil zam! Telaş var

Türk Lirası (TL) özellikle dolar kuru karşısında ciddi oranlarda değer kaybetti. Bu durumda sıfır araba fiyatları ile 2. el araba fiyatları tarafında da ciddi bir zam demek oluyor ki sıfır otomobil fiyatları için bir zam dalgası daha geliyor. İşte otomobil piyasasında sıfır araba e 2. el araba fiyatları için son durum ve konuşulanlar…
Kur etkisiyle beraber değerini yitiren TL karşısında her şeye zam geliyor. Bugün 23,4125 TL’yi gören dolar kuru sonrası sıfır araba fiyatları yanı sıra 2. el araba fiyatları için zam bekleniyor. Zaten halihazırda fahiş miktarlara satılan sıfır otomobil fiyatları yeni zam dalgasıyla korkunç seviyelere çıkmış olacak.
Dolar TL kuru böyle artınca, genelde ay başı otomobil fiyat listesi gelen zamlarla yenilenirken bu kez ay içinde bir zam daha gelmesi yüksek ihtimal olarak görülüyor. Bazı otomobil üreticileri, sıfır otomobil fiyat listesi için bu cuma akşamı yeni zam yapması bekleniyor.
Dolar kuru artışıyla birlikte Türkiye’de piyasasında yer alan otomobil markaları şimdiden otomobil fiyatları için zamlara başladı bile. Ekonomim’den Aysel Yücel’in aktardığına göre, Ford ve Çinli otomobil grubu MG gibi bazı markalar, sıfır araba fiyatlarını güncelledi.
Cardata’nın sıfır otomobil verilerine göre, Ford markası sıfır arabada ortalama yüzde 7,6 fiyat artışına giderken MG ise araba fiyatlarıbı yüzde 3,2 oranında artırdı.
Diğer otomotiv markalarının da kurdaki artışa paralel bugün ve cuma günü sıfır araba fiyat lsitesini güncellemesi bekleniyor.Nissan, Renault, Dacia, Fiat, Peugeot, Opel ve Citroen bayiliğini yapan Gülan Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gülan, özellikle aracını önceden sipariş etmiş ve teslimat süresi yaklaşan alıcıların fiyatlar daha da artmadan satış sürecini tamamlama ‘telaşına düştüğünü’ söyledi.
Gülan, bünyelerindeki markaların cuma akşamına kadar fiyatları güncelleyeceğini öngördüklerini vurguladı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı