1 Aralık'ta başlıyor: İşte kış lastiği takma ücreti

1 Aralık'tan itibaren zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor. Lastikçilerde değişim yoğunluğu yaşanıyor. İşte kış lastiği takma ücreti...

EKONOMİ 21.11.2021, 10:55
7
1 Aralık'ta başlıyor: İşte kış lastiği takma ücreti
1 Aralık'tan itibaren zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor. Zorunlu kış lastiği uygulaması öncesi lastikçilerde değişim mesaisi hızlandı.
Kış lastiğinin yeni üretilenin raf ömrü 10 yıl olurken bu süreyi tamamlayan lastik hiç kullanılmamış da olsa özelliğini kaybediyor.
Araç sahipleri ellerinde bulunan kış lastiğinin yaşını üzerinde D-O-T harfleriyle başlayan serinin sonundaki 4 basamaklı sayıdan öğrenebiliyor. Bu sayının son iki hanesi lastiğin üretim yılını, ilk iki hanesi ise üretim haftasını gösteriyor.
Kış lastiklerinde diş derinliğinin en az 4 milimetre olması gerekiyor.

Kış lastiğinin en büyük özelliği yola tutunmasının yüksek olduğunu belirten lastik uzmanı Hakan Sevimli, "Özellikle kış koşullarında kar ve ıslak zeminde bu lastiklerin vakumlu yapısı itibarıyla zemine daha iyi tutunmasını sağlıyor. Bu da araçların fren mesafesini daha kısa sürede yapmasını sağlıyor."
AA'da yer alan habere göre kış lastiği sökme-takma ücreti binek araçlar için ortalama 100, ticari araçlar için 150 lira.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı